αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα τρικ που χρησιμοποιούν αρκετοί επιτήδειοι και πουλάνε «σκάρτα» μεταχειρισμένα ΙΧ για ατρακάριστα

Τα τρικ που χρησιμοποιούν αρκετοί επιτήδειοι και πουλάνε «σκάρτα» μεταχειρισμένα ΙΧ για ατρακάριστα

Aτρακάριστο, με εγγύηση χιλιομέτρων & δωρεάν service. Μπορείς να βασιστείς σε αυτά που σου υπόσχονται; Τι αξία έχει το χαρτί που σου δίνουν; Δείτε πως την πάτησαν κάποιοι.

Μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να είναι πιο υποψιασμένος από πότε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει εξυγιανθεί πλήρως. Τα φαινόμενα απάτης συνεχίζουν να υπάρχουν και η τελική μας επιλογή απαιτεί προσεκτικές κινήσεις.

Όπως αναφέρει το Newsauto.gr, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις με απάτες σε δήθεν «εγγυημένα» μεταχειρισμένα τα οποία στην πορεία αποδείχθηκαν…σκάρτα. Μάλιστα, και σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά περιστατικά αφορούν εταιρείες εμπορίας που ασχολούνται με πιστοποίηση/έλεγχο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, σε τέτοιες περιπτώσεις, τα χαρτιά-εγγυήσεις που δίνονται από εμπορίες μεταχειρισμένων δεν σου εξασφαλίζουν κάτι ουσιαστικό. Έτσι, αν ανακαλύψεις εκ των υστέρων πως το αυτοκίνητό σου έχει γυρισμένα χιλιόμετρα ή είναι τρακαρισμένο, η «πολυπόθητη» εγγύηση που σου έδωσαν δεν σημαίνει πως θα αποφύγεις τις χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.

Η παγίδα με το «Δωρεάν Service» & τα πλαστά Book Service

Ακόμη ένα τρικ που συναντάμε στην αγορά μεταχειρισμένου είναι η παροχή δωρεάν συντήρησης για 2 ή ακόμη και για 3 χρόνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό γίνεται προκειμένου ο αγοραστής να μην πάει σε δικό του συνεργείο ή σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή ώστε να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει, μέσα σε αυτό το διάστημα η συντήρηση που γίνεται είναι το λιγότερο ελλιπής (στην καλύτερη σου αλλάζουν λάδια με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα!). Αν μετά την 3ετία καταφύγεις σε άλλο συνεργείο και ανακαλύψεις σημαντικά προβλήματα (γυρισμένα χιλιόμετρα ή σοβαρό τρακάρισμά), τότε ο έμπορος σου λέει αυτό έχει γίνει από σένα στο διάστημα που το έχεις.

Σημειώστε, επίσης, πως στην αγορά αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός πλαστών βιβλίων service, των οποίων ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο μέσω του επίσημου δικτύου.

«Ψάχνουν» άκρες σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία

Ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ζητούν τον έλεγχο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Έτσι, ορισμένοι έμποροι φαίνεται πως…αναζητούν άκρες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα «επιτυχημένο» τεχνικό έλεγχο. Πρόσφατα, σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε, τεχνικός αποκάλυψε πως ο προϊστάμενος εξουσιοδοτημένου συνεργείου είχε «ειδικές» σχέσεις με μεγάλο έμπορο της Αττικής και αναλάμβανε τους ελέγχους μεταχειρισμένων προσωπικά. Τα αποτελέσματα των ελέγχων γνωστά…

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εξελίξεις, κρίνεται αναγκαίος ο έλεγχος του μεταχειρισμένου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και η παροχή του ηλεκτρονικού αρχείου συντήρησης (report με τις εργασίες περιοδικής συντήρησης).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − ten =