αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα Τρίκαλα λανσάρουν το Tricoin- Που θα μπορεί να ξοδέψει κάποιος το «νόμισμα» (BINTEO)

Τα Τρίκαλα λανσάρουν το Tricoin- Που θα μπορεί να ξοδέψει κάποιος το «νόμισμα» (BINTEO)

Μια ιδιαίτερη ιδέα έχουν τα Τρίκαλα, για μία ακόμα φορά. Η πόλη λανσάρει το Tricoin. Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ o δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόκειται για ένα «νόμισμα» επιβράβευσης των πολιτών που θα συμμετέχουν σε δράσεις σχετικές με στόχους του Δήμου.

Στην ουσία, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, θα είναι ο τρόπος μέτρησης της εμπιστοσύνης και της σχέσης του πολίτη με την πόλη. «Κατά πόσο ανακυκλώνει, κατά πόσο ενημερώνει για τα προβλήματα της πόλης, κατά πόσο συμμετέχει σε προγράμματα ευεξίας» σημείωσε διευκρινίζοντας, πως τα προγράμματα αυτά έχουν κοινό στόχο, μεταξύ άλλων, να το περπατούν οι κάτοικοι περισσότερο.

Οι πολίτες θα συλλέγουν τα «νομίσματα» ανάλογα με την δραστηριότητα που κάνουν, και στην συνέχεια θα μπορούν να εξαργυρώνουν τις «μονάδες» τους στην ελεγχομένη στάθμευση, σε προσφορές στην τοπική αγορά, σε εισιτήρια για κινηματογράφο και άλλα.

Με τον δήμαρχο μάλιστα να σημειώνει ότι θα χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες που υπάρχουν και στα κρυπτονομίσματα. Ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το Tricoin δεν είναι κρυπτονόμισμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − ten =