αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα σενάρια για τις νέες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών: Οι αυξήσεις και το «παραθυράκι» για τα 135 ευρώ

Τα σενάρια για τις νέες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών: Οι αυξήσεις και το «παραθυράκι» για τα 135 ευρώ

Διαφορετικές εισφορές αναμένεται να πληρώνουν οι μη μισθωτοί, από το 2020. Την ερχόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό φορολογικό νομοσχέδιο.

Τι λένε τα σενάρια; Θα υπάρξει αύξηση της κατώτατης εισφοράς, από τα 185 ευρώ ανά μήνα, που ισχύει τώρα. Το νέο καθεστώς θα αποσυνδέει το εισόδημα αλλά και τα έτη ασφάλισης από το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ οι επαγγελματίες θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα το ύψος των εισφορών που θα καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ.

Η επιλογή θα γίνεται στις αρχές κάθε χρόνου, από 7 ασφαλιστικές κατηγορίες και τα ποσά θα κυμαίνονται μεταξύ 220 και 520 ευρώ τον μήνα.

Τα ποσά ανά κατηγορία θα είναι περίπου 220 ευρώ στην πρώτη, 250 ευρώ στη δεύτερη, 300 ευρώ στην τρίτη, 350 ευρώ στην τέταρτη, 430 ευρώ στην 5η ασφαλιστική κατηγορία και 520 ευρώ στην τελευταία.

Επίσης θα υπάρχει μια 7η κατηγορία για τους νέους μη μισθωτούς με έως 5 χρόνια στην αγορά εργασίας, η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα των 130 ευρώ τον μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =