αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα ρομπότ… μετακομίζουν: Η SoftBank αγοράζει την Boston Dynamics από την Alphabet

Τα ρομπότ… μετακομίζουν: Η SoftBank αγοράζει την Boston Dynamics από την Alphabet

Σε μία ομολογουμένως αναμενόμενη εξέλιξη, η SoftBank ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Boston Dynamics από την Alphabet.

To ποσό και οι επιμέρους όροι της εν λόγω εξαγοράς δεν έγιναν γνωστά από τις δύο εταιρείες. Μαζί με την εταιρεία ρομποτικών εφαρμογών Boston Dynamics, η SoftBank εξαγοράζει από την Alphabet και την εταιρεία ρομποτικής Schaft, η οποία ασχολείται με αρκετά από τα δίποδα ρομπότ που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Verge, η αποχώρηση του Andy Rubin από την Alphabet είναι ένας από τους λόγους που το τμήμα των ρομποτικών εφαρμογών υπολειτουργούσε και η πώλησή του είχε ξεκινήσει να θεωρείται ως πιθανή λύση.

Η ιαπωνική SoftBank από την μεριά της, η οποία έχει ιδρυθεί το 1981 και ασχολείται με διάφορα πεδία στον χώρο της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της ρομποτικής, φιλοδοξώντας να κάνει τα ρομπότ τόσο έξυπνα, ώστε να μπορούν να βοηθούν στην εκτέλεση των εργασιών που δυσκολεύουν σε καθημερινή βάση τον άνθρωπο.

Η Boston Dynamics έχει ιστορία 25 ετών και ξεκίνησε μέσα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το γνωστό MIT, βοηθώντας σημαντικά στην εξέλιξη των ρομπότ. Έχει παρουσιάσει πολλά ενδιαφέροντα σχέδια κατά καιρούς.

Πηγή: pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − four =