αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα πρώτα χρόνια της Amazon, ο Jeff Bezos έκανε ο ίδιος όλες τις συνεντεύξεις για προσλήψεις. Και είχε τον λόγο του

Τα πρώτα χρόνια της Amazon, ο Jeff Bezos έκανε ο ίδιος όλες τις συνεντεύξεις για προσλήψεις. Και είχε τον λόγο του

Σήμερα η Amazon είναι ένας τεχνολογικός γίγαντας. Πρόκειται για την εταιρία που ξεκίνησε το 1994 ως ένα απλό online κατάστημα για βιβλία. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, ο ιδρυτής της, Jeff Bezos, δεν ήταν επικεντρωμένος μόνο στο να δημιουργήσει μια καταπληκτική εμπειρία για τους πελάτες. Έκανε και κάτι ακόμα: Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τις συνεντεύξεις πρόσληψης, σε κάθε έναν υποψήφιο εργαζόμενο της εταιρίας.

Τα πρώτα χρόνια της Amazon, κάθε εργαζόμενο είχε έναν ρόλο- κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρίας. Αυτό το ήξερε πολύ καλά ο Bezos και δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στην τύχη. Έτσι έκανε συνάντηση με τον κάθε ένα άνθρωπο που ερχόταν για να πάρει μια θέση εργασίας. Μάλιστα, ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει πολλές ώρες, έτσι ώστε να «ακτινογραφήσει» τον συνομιλητή του.

«Ένας από τους λόγους που προσλάμβανε κάποιον, ήταν γιατί αυτός ή αυτή, θα ανέβαζε… το επίπεδο της επόμενης πρόσληψης. Έτσι το ταλέντο στην εταιρία θα αυξανόταν συνεχώς» σημειώνει ο Nicholas Lovejoy στο Wired. Ο οποίος ήταν ο 5ος εργαζόμενος της Amazon.

Κάπως έτσι, ο Bezos έβαλε τα θεμέλια για να φτάσουμε στην σημερινή Amazon. Προσλάμβανε πάντα αυτούς που θεωρούσε καλύτερους και αυτούς που θα προσέθεταν ταλέντο στην εταιρία. Πλέον, η Amazon έχει τεράστια αξία και απασχολεί πάνω από 350.000 εργαζομένους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 3 =