αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα ποπ κορν από την Ξάνθη που έχουν φτάσει μέχρι το Βέλγιο

Τα ποπ κορν από την Ξάνθη που έχουν φτάσει μέχρι το Βέλγιο

Ξεκινά το ταξίδι του από τη θρακική γη, γεννιέται από ελληνικό σπόρο καλαμποκιού που καλλιεργείται σε αγρούς 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Ξάνθης και φτάνει στα ράφια με 100% ελληνική σφραγίδα. Πρόκειται για το ποπ κορν της Smartfoods, μιας εταιρείας από την Ξάνθη, που έδωσε ελληνική ταυτότητα σε ένα προϊόν παραδοσιακά αμερικάνικο και κατάφερε σε μόλις μια δεκαετία λειτουργίας να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά, όπως σημειώνει η Voria.gr.

Αξιοποιώντας τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, που μοιάζουν με αυτές της Κεντρικής Αμερικής, όπου καλλιεργούνται οι καλύτερες ποιότητες σπόρου ποπ κορν στον κόσμο, και μετά από χρόνια έρευνας και πειραματισμών, η Smartfoods έφτασε να παράγει με τα κατάλληλα υβρίδια, όπως λέει ο ιδιοκτήτης της Μανώλης Σπάρταλης, μία από τις κορυφαίες ποιότητες σπόρου αραβοσίτου ποπ κορν διεθνώς. Με δεδομένο δε ότι έχει πετύχει την πλήρη καθετοποίησή της, από το χωράφι στο ράφι, ελέγχει την ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής, χωρίς να εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες.

Η φήμη της εδώ και λίγα χρόνια έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας, αφού κάνει εξαγωγές στην Κύπρο, το Βέλγιο, τη Σερβία και το Ισραήλ, οι οποίες φτάνουν στο 22% του τζίρου της.

Στόχος της όμως είναι το ποσοστό αυτό να αγγίξει το 50%, με την προσθήκη νέων αγορών, αλλά και με την ενίσχυση των υφιστάμενων. Ειδικά από το Ισραήλ η εταιρεία περιμένει πολλά, περισσότερα ακόμα και από την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή η Smartfoods έχει στρέψει το βλέμμα της στη Μέση Ανατολή και διερευνά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, ενώ άμεσος στόχος της για το 2020 είναι να ανοιχτεί στην Κεντρική Ευρώπη και σε χώρες όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία.
Παράλληλα, η εταιρεία έχει στα σκαριά επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της Άνοιξης, με στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων παραγωγικών της γραμμών και τη μείωση του παραγωγικού κόστους με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας.

Σήμερα η μονάδα της Smartfoods, επιφάνειας 6.000 τ.μ., μπορεί να επεξεργαστεί 1.000 τόνους σπόρου ποπ κορν ετησίως, που έχουν όλοι τη χειροποίητη… φροντίδα των 20 εργαζομένων της εταιρείας, κάτι που, όπως λέει στη Voria.gr ο Μανώλης Σπάρταλης, αποτελεί «κλειδί» στην επιτυχία του προϊόντος. «Δεν έχουμε μια πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή. Πίσω από τα ποπ κορν μας βρίσκεται το ανθρώπινο χέρι» εξηγεί.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =