αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα πλάνα του Απόστολου Βακάκη στα Βαλκάνια

Τα πλάνα του Απόστολου Βακάκη στα Βαλκάνια

Δραστηριότητα αντίστοιχη της Ελλάδας θα επιδιώξει μέσα στα επόμενα χρόνια να αναπτύξει στη Ρουμανία η Jumbo, με στόχο να αξιοποιήσει τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής αγοράς αλλά και εν γένει των βαλκανικών χωρών.

Η λιανεμπορική εταιρεία διαθέτει σήμερα συνολικά 12 σημεία πώλησης στη Ρουμανία, ενώ σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 51 καταστήματα. Με βάση προγενέστερο business plan, η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει πως μέσα στην επόμενη πενταετία, χρόνος που μπορεί να αναπροσαρμοστεί, σχεδιάζει να δημιουργήσει δίκτυο 25 καταστημάτων στη Ρουμανία.

Το πλάνο, φυσικά, εξαρτάται από το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, ωστόσο αποτελεί σαφή πρόθεση της διοίκησης να ενισχύσει την παρουσία του ομίλου στη βαλκανική αυτή χώρα, και όχι μόνο. Ήδη από τον Ιούλιο του 2018, ο όμιλος έχει προχωρήσει στην λειτουργία δύο καταστημάτων στη Ρουμανία. Το πρώτο λειτούργησε τέλος Σεπτεμβρίου στη περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου), ενώ στα μέσα Νοεμβρίου λειτούργησε ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στο Μπακάου (12.900 τ.μ. περίπου). Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 δρομολογείται το άνοιγμα τουλάχιστον ενός ακόμη καταστήματος στη Ρουμανία και ενός στην Ελλάδα.

Η Jumbo σε όλες τις αγορές που έχει δραστηριότητα λειτουργεί συνολικά 77 καταστήματα, από τα οποία 51 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-iumbo.gr. Παράλληλα, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία και Βοσνία). Η στρατηγική ενίσχυσης των μεριδίων της εταιρείας σε χώρες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως η Βουλγαρία, πέραν της Ρουμανίας, θα συνεχιστεί, αλλά θα αφορά ευρωπαϊκές χώρες, όπως είχε αναφέρει στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο επικεφαλής του Ομίλου, Απόστολος Βακάκης.

Σε ότι αφορά στην πορεία της χρήσης, στο πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος 2018- Σεπτέμβριος 2018), η εισηγμένη γνωστοποίησε πως ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά +6% περίπου. Αντίστοιχα, στο διάστημα Ιούλιος 2018- Νοέμβριος 2018 η αύξηση ήταν της τάξης του +8%. Η εκτίμηση της διοίκησης για την τρέχουσα οικονομική χρήση, προβλέπει αύξηση των πωλήσεων μεταξύ +5% και +7%.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία χρήση (Ιούλιος 2017 – Ιούνιος 2018) έκλεισε για τον Όμιλο με πωλήσεις 753 εκατ.ευρώ και καθαρά κέρδη 151,1 εκατ. ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 52,46% από 52,17% που ήταν πέρυσι παρά την αύξηση του μεταφορικού κόστους που επηρέασε κυρίως το πρώτο εξάμηνο της χρήσης και τη συνεχιζόμενη πολιτική αποπληθωρισμού που εφαρμόζεται στην ελληνική αγορά.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =