αρχικηVIRALΤα παλιά γραφεία στην πλατεία Καρύτση που μεταμορφώθηκαν σε ένα στιλάτο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Τα παλιά γραφεία στην πλατεία Καρύτση που μεταμορφώθηκαν σε ένα στιλάτο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακαίνιση διαμερίσματος πραγματοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Φώτη Ζαπαντιώτη, έργο το οποίο τιμήθηκε στα Βραβεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Ε.Ι.Α για τα υλοποιημένα έργα της περιόδου 2013-2017.

Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης, όπου οι επαγγελματικοί χώροι γραφείων κυριαρχούν στο αστικό τοπίο.

Το διαμέρισμα παρόλο που αποτελεί μέρος μιας πυκνοκατοικημένης γειτονίας, απολαμβάνει μοναδική και ανεμπόδιστη θέα. Οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Αθήνα, τους γρήγορους και τους αργούς ρυθμούς της, σαν αθόρυβοι παρατηρητές. Μπροστά στα μάτια τους ξετυλίγονται η πλατεία Κλαυθμώνος, τα ιστορικά κτίρια, αλλά και το εμβληματικό κτίριο του Sir Basil Spence στην οδό Σταδίου.

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν η ανακαίνιση των πρώην γραφείων να στοχεύει στην εμπορική αξιοποίηση μέσω βραχυπρόθεσμων μισθώσεων. Ετσι, η διαμόρφωση βασιζόταν στον σύγχρονο τρόπο ζωής, στο σχετικά μικρό μέγεθος του διαμερίσματος και στη θέα του.

Η ίδια η δομή της κατοικίας καθορίζει το πλαίσιο της. Στόχος ήταν ένα ελεύθερο και ρεαλιστικό σχέδιο το οποίο θα επέτρεπε στον ιδιοκτήτη και τον φιλοξενούμενο να αντιληφθεί την πλήρη έκταση του διαμερίσματος.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =