αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα ξενοδοχεία σε τουριστικούς προορισμούς που βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

Τα ξενοδοχεία σε τουριστικούς προορισμούς που βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

Ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα σε γνωστούς προορισμούς της χώρας κινούνται στην τροχιά της ηλεκτρονικής εκποίησης μέσα στους επόμενους μήνες. Εφόσον, δε, μεσολαβήσει κάποια ενέργεια για την αποτροπή της διαδικασίας, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, τότε διάφορα καταλύματα θα αναμετρηθούν με το σφυρί αρχής γενομένης την 29η Μαρτίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να βγει για δεύτερη φορά ένα οικοδόμημα στην Μύκονο, το οποίο αποτελείται από δύο κατοικίες, οι οποίες προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση.

Οι κατοικίες κοντά στο Super Paradise στη Μύκονο

Συγκεκριμένα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, εκτός σχεδίου, συνολικής επιφάνειας 4 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στη θέση Κουφώκι ή Κούνδουρος κοντά στην παραλία Super Paradise του νησιού των Ανέμων. Στη συγκεκριμένη έκταση έχουν κατασκευαστεί 2 κατοικίες, οι οποίες σύμφωνα με την αναθεωρημένη οικοδομική άδεια, αποπερατώθηκαν το 2008.

Η πρώτη κατοικία αναπτύσσεται σε 3 στάθμες και περιλαμβάνει υπόγειο επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές, ισόγειο χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ., και χώρο στάθμευσης 28 τ.μ. ενώ ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας 56,98 τ.μ. Να σημειωθεί ότι το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα, στεγάζοντας μια κατοικία ενώ τα άλλα 2 επίπεδα λειτουργούν ενιαία. Η δεύτερη κατοικία αναπτύσσεται σε 2 στάθμες και με το υπόγειο να περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,3 τ.μ. και δεξαμενές ενώ το ισόγειο αποτελείται από χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης 27,75 τ.μ.. Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,4 εκατ. ευρώ ύστερα από απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο της Σύρου.

Οι 2 κατοικίες βρίσκονται στο ακρωτήρι Μπλιντρί, μεταξύ των παραλιών Paradise και Super Paradise, στο νότιο τμήμα του νησιού, απέχοντας μόλις 350 μέτρα από τη θάλασσα και 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Χώρα της κοσμοπολίτικής Μυκόνου. Θυμίζουμε ότι στις 25 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί το πρώτο σφυρί, το οποίο κατέληξε άγονο καθώς δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Το Five Senses Hotel στις Κάτω Γούβες

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του Ηρακλείου Κρήτης, στις Κάτω Γούβες Χερσονήσου, εντοπίζεται η επόμενη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία απέχει λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Πρόκειται για το τεσσάρων αστέρων Five Senses Hotel, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πλέον έχει σταματήσει να λειτουργεί ενώ προήλθε από τη συνένωση 2 επιμέρους ξενοδοχείων που είχαν κατασκευαστεί, το ένα στο βόρειο τμήμα και το άλλο στο νότιο της έκτασης και πλέον αποτελούν ένα ενιαίο λειτουργικά συγκρότημα.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.014,59 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.426,73 τ.μ. είναι εντός ορίων οικισμού Κάτω Γούβες, τα 4.732,96 τ.μ., εκτός ορίων οικισμού και τα 854,90 τ.μ. αποτελούν ζώνη παραλίας. Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκαν το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Mare με δυναμικότητα 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Sea, που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες, συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017 σε ένα ενιαίο συγκρότημα υπό τον διακριτικό τίτλο Gouves Sea Hotel, κλασικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων ενώ αθροιστικά η δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες.

Το αρχικό κτίριο κατασκευάστηκε με οικοδομική άδεια του 1989 και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσθήκη το 1987. Το 2012 πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση σχεδόν στο σύνολο του συγκροτήματος, με αναδιάρθρωση των δωματίων εσωτερικά. Το δεύτερο κτίριο στο νότιο τμήμα ανεγέρθηκε με οικοδομική άδεια του 2005, επίσης ανακαινίστηκε το 2012 ενώ το ενιαίο λειτουργικά οικοδόμημα έχει συνολική επιφάνεια 3.797 τ.μ.

Πριν από περίπου 3 χρόνια, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, το ξενοδοχείο πλημμύρισε σε ένα μέρος του και υπέστη σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με την σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς από την πλημμύρα εκτιμάται σε περίπου 216.000 ευρώ που επιμερίζεται σε 116.000 ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και βελτιώσεις και 100.000 ευρώ για τον εξοπλισμό. Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός, ο οποίος επισπεύδεται από την Παγκρήτια Τράπεζα, έχει προγραμματιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 5,89 εκατ. ευρώ.

Το ιστορικό Rex στην καρδιά της Καλαμάτας

Σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της Καλαμάτας, στην Αριστομένους στον αριθμό 26 βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης, το Rex, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1899.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται δίπλα από το δημαρχείο, είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή του στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών πριν περίπου από 3 χρόνια, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις στο παρελθόν η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή πριν χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί. Στα δωμάτιά του έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες ενώ σημείο-σταθμός της πολυετούς διαδρομής του αποτέλεσε ο μεγάλος σεισμός του 1986. Μετά τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση του νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο στις εξωτερικές όψεις.

Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 498 τ.μ. και το οποίο αποτελείται από υπόγειο όροφο 432 τ.μ., ισόγειο όροφο 495 τ.μ., ημιώροφο 495 τ.μ., πρώτο όροφο 485 τ.μ., δεύτερο όροφο 485 τ.μ., τρίτο όροφο 456 τ.μ. και δώμα 118 τ.μ., με τη συνολική του επιφάνεια να ανέρχεται στα 2.966 τ.μ.

Μετά την πλήρη ανακατασκευή του κατά την περίοδο 1996-1999 μετατράπηκε σε κατηγορία 4 αστέρων και έχει δυναμικότητα 42 δωμάτια και 2 σουίτες, οι οποίες εμφανίζουν διακριτική νεοκλασική διακόσμηση ενώ λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο. Τέλος, να σημειωθεί ότι η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στο ποσό των 5.401.419 ευρώ και επισπεύδεται από την Cepal Hellas ενώ έχει δρομολογηθεί για τις 26 Απριλίου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =