αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα Νότια αλλάζουν: Πότε παραδίδεται η νέα παραλιακή

Τα Νότια αλλάζουν: Πότε παραδίδεται η νέα παραλιακή

Έχουμε ξανά γράψει αρκετές φορές για την νέα παραλιακή, στα νότια προάστια, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε φάση κατασκευής. Με τις εργασίες να προχωρούν σε φουλ ρυθμούς.

Πρόκειται για ένα έργο σπουδαίας σημασίας, διότι θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής, με νέα χάραξη και μετατόπιση της Λ. Ποσειδώνος, κατεδάφιση της υπάρχουσας, με οχετούς για τα όμβρια ύδατα και πολύ πράσινο, μέχρι τη θάλασσα.

Στα τέλη του 2016 είχε γίνει και η δημοπράτηση του έργου, με την ανάδοχο εταιρεία (ΑΚΤΩΡ) να καταθέτει προσφορά 75 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας το έργο. Ετσι, τον Μάρτιο του 2017 στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο και έχουμε φθάσει στις αρχές του 2019 να μετράμε αντίστροφα για την παράδοση της νέας παραλιακής οδού, η οποία υπολογίζεται έως τα τέλη του Απριλίου, ίσως και λίγο πριν το Πάσχα, όπως αναφέρει το News247.gr.

Ταυτόχρονα με την παράδοση της νέας Λ. Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υπάρχουσας, προκειμένου να κατασκευαστεί ο μεγάλος αγωγός των όμβριων υδάτων, ενώ, παράλληλα, προχωρούν οι μελέτες για την δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά το καλοκαίρι, επειδή και πάλι χρειάστηκε να γίνουν τροποποιήσεις στα αρχικά σχέδια του Ρέτσο Πιάνο, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και μεγάλη πισίνα με θαλασσινό νερό, κάτι που δεν χρειάζεται τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =