αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα νησιά που μπαίνουν στο μικροσκόπιο… για lockdown, μετά την Μύκονο

Τα νησιά που μπαίνουν στο μικροσκόπιο… για lockdown, μετά την Μύκονο

Εμβληματικές τουριστικές περιοχές, κυρίως των Κυκλάδων, βρίσκονται… στο κόκκινο, ελέω της υψηλής κινητικότητας και της χαλάρωσης, που έχουν ως αποτέλεσμα να ισχυροποιείται το αποτύπωμα του κορονοϊού, η Μύκονος γίνεται το πρώτο νησί που περνάει σε… μίνι lockdown και πλέον η ανησυχία για την πορεία της… βαριάς βιομηχανίας της χώρας είναι διάχυτη, καθώς οι κυβερνητικές αποφάσεις συνοδεύτηκαν από μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων.

Η επιδημιολογική κατάσταση, μάλιστα, στη Μύκονο, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ήχησε άμεσα το…καμπανάκι του συναγερμού. Στη ναυαρχίδα των ανά την επικράτεια τουριστικών περιοχών, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώνεται στο 3,31%, ενώ και ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 272 κρούσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από το Σάββατο και λόγω της τοπικής έξαρσης της πανδημίας αποφασίστηκε η εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων στη Μύκονο. Ειδικότερα:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν, τουλάχιστον, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης) τη στιγμή που η προσοχή της κυβέρνησης και των ειδικών εστιάζει και σε έτερους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. 

Πρόκειται για τη Θήρα, την Πάρο, την Ίο, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, που έχουν ενταχθεί στο… μικροσκόπιο της αυξημένης επιτήρησης, μέσα από την εφαρμογή ενισχυμένου testing από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και διπλό τεστ εβδομαδιαίως για μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στην εστίαση.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, πως τα ενεργά κρούσματα στο Ρέθυμνο σε διάστημα μίας εβδομάδας διπλασιάστηκαν, στο Ηράκλειο σχεδόν τριπλασιάστηκαν, με την ίδια εικόνα όσον αφορά στις μολύνσεις να επικρατεί στην Πάρο (τα κρούσματα επταπλασιάστηκαν) στη Σαντορίνη (τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν) και στην Ίο (τα κρούσματα υπερπενταπλασιάστηκαν).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 9 =