αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα νέα αυτοκίνητα της Tesla θα κινούνται πάντα μόνα τους, λέει ο Έλον Μασκ

Τα νέα αυτοκίνητα της Tesla θα κινούνται πάντα μόνα τους, λέει ο Έλον Μασκ

Στόχος της Tesla είναι τα αυτοκίνητα της να κινούνται χωρίς οδηγό, σε όλες τις καταστάσεις. Αυτό ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Έλον Μασκ. Σημειώνεται, ότι μέχρι τώρα ισχύει ένα ημι-αυτόνομο μοντέλο.

Η αμερικανική εταιρία ετοιμάζει ένα μεγάλο update στο λογισμικό της, το οποίο θα μετατρέψει ουσιαστικά τα οχήματα της σε πλήρως αυτόνομα. Θα κινούνται, δηλαδή, μόνα τους παντού και πάντα.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει το Recode.net, ότι τα Model X και Model S που βρίσκονται σε στάδιο παραγωγής, διαθέτουν πολύ περισσότερες κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες. Θα έχουν, μεταξύ άλλων, 12 ultrasonic ραντάρ και κάμερες 360 μοιρών.

Ενώ πριν ο σχετικός εξοπλισμός ήταν πολύ λιγότερος. Σε ότι αφορά την αγορά της Αμερικής, ο ιδρυτής της Tesla είπε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα υπάρχουν τα εν λόγω οχήματα σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Παράλληλα, ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε και στην ασφάλεια που προσφέρουν τα οχήματα χωρίς οδηγός, παρά τα ατυχήματα που έχουμε δει κατά καιρούς. «Βλέπουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα αυτόνομα αυτοκίνητα, σε σχέση με αυτά που οδηγούνται χειροκίνητα. Αυτό θα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο, όσο το λογισμικό βελτιώνεται» τόνισε ο Mr Tesla.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =