αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα «μαζεύει» η Τράπεζα Πειραιώς μετά τον θόρυβο: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική η μεταφορά εργαζομένων

Τα «μαζεύει» η Τράπεζα Πειραιώς μετά τον θόρυβο: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική η μεταφορά εργαζομένων

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε εδώ στο It’s Possible για τον «αναβρασμό» που επικρατεί στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι στη μονάδα διαχείρισης κόκκινων δανείων, προχώρησαν σε απεργία και δήλωναν έτοιμοι για ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια μεταφοράς προσωπικού σε νέα εταιρεία, η οποία θα μεταβιβασθεί ενδεχομένως σε επενδυτή.

Τώρα φαίνεται πως η κατάσταση αποσυμπιέζεται. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, η Τράπεζα Πειραιώς πηγαίνει σε μια πιο «μαλακή» τακτική.

Η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαιώνει ότι μετά από συναντήσεις των εκπροσώπων της ΟΤΟΕ έχουν διασφαλιστεί τρεις βασικές γραμμές:

1) Σε οποιαδήποτε μελλοντική λύση επιλέξει η Τράπεζα, θα υπάρξει προστασία της απασχόλησης χωρίς απολύσεις.
2) Θα διαφυλαχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζομένων πλαισιώσουν το όποιο νέο σχήμα.
3) Οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε όποιο μελλοντικό σχήμα υπάρξει, εκτός εάν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.

Η Τράπεζα εξετάζει τώρα την παροχή οικονομικών κινήτρων σε όσους εργαζομένους αποφασίσουν να μεταπηδήσουν στη νέα εταιρεία, της οποίας το 80% θα πωληθεί πιθανότατα στην Intrum. Το επίσης σημαντικό: όσοι εργαζόμενου του τμήματος κόκκινων δανείων δεν συμφωνήσουν με τη μεταφορά τους στην ανώνυμη εταιρεία θα μπορέσουν να παραμείνουν στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς με στόχο να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =