αρχικηVIRALΤα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στη διακόσμιση του σαλονιού σου

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στη διακόσμιση του σαλονιού σου

Το σαλόνι είναι ο χώρος που δίνει στον επισκέπτη μια αίσθηση για το υπόλοιπο σπίτι – και για τον ιδιοκτήτη του. Δώστε βάση στις χειρότερες ιδέες διακόσμησης και πώς να τις αποφύγετε.

Βιάζεστε να βάψετε το σαλόνι σας: Πρώτα θα επιλέξετε έπιπλα και διακόσμηση για το σαλόνι σας και στο τέλος θα διαλέξετε το χρώμα που θα βάψετε τον χώρο. Μην το κάνετε αντίθετα γιατί μπορεί να το μετανιώσετε. Ακόμα και αν δεν αγοράσετε τα έπιπλα τουλάχιστον επιλέξτε τις χρωματικές παλέτες πάνω στις οποίες θα κινηθείτε.

Διαλέγετε άβολα έπιπλα: Ωραία η μόδα και οι τάσεις, αλλά όταν πρόκειται για το σαλόνι σας ψάξτε να βρείτε κομμάτια που είναι μέσα στα πλαίσια της μόδας αλλά να είναι βολικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα τα βαρεθείτε σίγουρα και γρήγορα. Μην παρασύρεστε από έπιπλα που δείχνουν όμορφα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορείτε να πέσετε. Ναι μεν πρέπει ένα έπιπλο να είναι όμορφο αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι βολικό.

Αρνείστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας Σε ένα όμορφο σαλόνι δεν αρκούν μερικά έπιπλα και 2-3 μαξιλαράκια στους καναπέδες. Τα διακοσμητικά είναι αυτά που θα βάλουν την έξτρα πινελιά στον χώρο σας. Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα και φτιάξτε έναν χώρο που να σας αρέσει προσέχοντας τα διακοσμητικά αξεσουάρ, τα χαλιά, το χρώμα στους τοίχους.

Συμβιβάζεστε με έπιπλα: Οι περισσότεροι άνθρωποι την «πατάνε» όταν αγοράζουν έπιπλα παίρνοντας κομμάτια που τους κάνουν εντύπωση εκείνη τη στιγμή αλλά δεν σκέφτονται αν θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον. Πριν αγοράσετε κάτι σκεφτείτε αν το ίδιο έπιπλο θα σας βόλευε αν αποφασίζατε να αλλάξετε διακόσμηση ή σπίτι.

Ψωνίζετε έπιπλα με βάση τον χώρο σας: Μπορεί ο συγκεκριμένος καναπές που είδατε και ερωτευτήκατε σε ένα σπίτι να είναι τέλειος για κάποιον χώρο αλλά μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος για τον δικό σας χώρο. Πάρτε έπιπλα με βάση το δικό σας σπίτι και μην επηρεάζεστε από σπίτια άλλων.

Δεν πετάτε πράγματα: Μην το παρακάνετε με τα διακοσμητικά και τα αναμνηστικά. Οι μίνιμαλ χώροι με λίγα (αλλά καλά) διακοσμητικά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες. Άλλωστε είναι πολύ κακό φενγκ σούι να έχετε ένα σαλόνι γεμάτο άχρηστα αντικείμενα. Το σαλόνι πρέπει να είναι «καθαρά» διακοσμημένο για να μπορεί να ρέει ελεύθερα η ενέργεια στον χώρο.

Κολλάτε τα έπιπλα στους τοίχους; Πολύς κόσμος κάνει αυτό το λάθος στη διακόσμηση του σαλονιού του καθώς πιστεύει πως με το να «κολλήσει» όλα τα έπιπλα στον τοίχο ο χώρος θα δείχνει μεγαλύτερος. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σας προσαρμόστε τα έπιπλα ώστε να απέχουν έστω και κάποια εκατοστά από τον τοίχο.

Κάνετε την τηλεόραση το επίκεντρο του σαλονιού: Ωραία η τηλεόραση αλλά δεν χρειάζεται να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σαλόνι σας. Αποφύγετε να τη βάλετε πολύ κεντρικά και προτιμήστε να είναι σε κάποια γωνία ή ακόμα και πάνω σε κάποιο έπιπλο που μετακινείται. Ακόμα καλύτερα, κρύψτε την.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =