αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα κωμικοτραγικά σκηνικά σε Vodafone και Teleperformance, κατά τη διάρκεια του σεισμού (και η ακόμα χειρότερη συνέχεια)

Τα κωμικοτραγικά σκηνικά σε Vodafone και Teleperformance, κατά τη διάρκεια του σεισμού (και η ακόμα χειρότερη συνέχεια)

Όλο και περισσότερες καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το πως αντιμετώπισαν αρκετές εταιρίες τους εργαζομένους τους, κατά την διάρκεια του σημερινού σεισμού, αλλά και το διάστημα αμέσως μετά. Από την μια φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε καν κάποιο υποτυπώδες πρωτόκολλο ασφαλείας σε πολλές εταιρίες, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους τους μάλλον ως κάτι «αναλώσιμο».

Δείτε τις καταγγελίες που αφορούν την Vodafone και την Teleperformance, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στο radicalit.gr, από τους εργαζομένους. Νωρίτερα είχαμε παραθέσει και τις καταγγελίες που αφορούσαν την Cosmote e-value.

Οι καταγγελίες:

Vodafone 360 Connect (κτήριο Πειραιώς)

«Ακόμη ένα περιστατικό εργοδοτικής ανευθυνότητας έλαβε χώρα στη Vodafone 360 Connect στο κτήριο στην Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια του σεισμού, το κτήριο υπέστη φθορές με ψευδοροφές να πέφτουν και να σπάνε σίδερα του κτηρίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένων. Λίγη ώρα μετά την εκκένωση και ενώ είχαν συμβεί όλα αυτά, οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να ξαναγυρίσουν στο γραφείο και να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας και ότι πρέπει να εκκενωθεί οριστικά το κτήριο, η διοίκηση πιέστηκε και επέτρεψε σε όποιον εργαζόμενο ήθελε να φύγει. Δυστυχώς όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, μιας και μετά από κάποια ώρα και ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων είχε αποχωρήσει, δέχθηκαν τηλέφωνα από προισταμένους που τους επέπλητταν και τους ζητούσαν το λόγο που έφυγαν. Επιπλέον η διοίκηση άρχισε να λέει μισόλογα για το αν θα μετρήσει τη συγκεκριμένη μέρα ως εργάσιμη με αποτέλεσμα όσοι εργαζόμενοι έφυγαν να μην είναι σίγουροι ότι θα πληρωθούν το μεροκάματο και κάποιοι άλλοι να αναγκάζονται να μείνουν να δουλέψουν υπό τον φόβο ότι θα το χάσουν.

Είναι προφανές ότι για τη Vodafone δεν έχει καμία σημασία η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των εργαζομένων μιας και τους καλεί να δουλέψουν σε κτήριο που έχει υποστεί φθορές, ούτε έχει σημασία η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όταν δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τους κάνει επίπληξη και να τους απειλήσει για χαμένα μεροκάματα μετά από μια τόσο στρεσογόνα κατάσταση που επιφέρει ένας σεισμός. Το μόνο που μετράει για αυτούς είναι το κέρδος και να βγει η δουλειά. Γι’ αυτό πληρώνουν μισθούς πείνας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες, όπου η τρομοκρατία κυριαρχεί».

Teleperformance (κτήριο Καλλιθέας)

«Στην -βραβευμένη για το εργασιακό της περιβάλλον- Teleperformance, αφού ο υπεύθυνος ενός τμήματος πληροφορήθηκε για την κατάρρευση της οροφής στον τέταρτο όροφο του κτηρίου της Καλλιθέας, παρότρυνε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τα πόστα τους. Λίγα λεπτά αργότερα απολύθηκε από την κεντρική διοίκηση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =