αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα κομπιούτερ θα είναι πάντα πιο έξυπνα από εσένα»: O Jack Ma μιλά για το πως θα «επιβιώσεις» στην μελλοντική αγορά εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα κομπιούτερ θα είναι πάντα πιο έξυπνα από εσένα»: O Jack Ma μιλά για το πως θα «επιβιώσεις» στην μελλοντική αγορά εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις δικές του προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς εργασίας, κάνει ο Jack Ma. Ο ιδρυτής της Alibaba, φαίνεται ότι έχει σχηματίσει μια αρκετά ξεκάθαρη άποψη για το πως θα είναι τα δεδομένα σε μερικά χρόνια, και το πως μπορείς να «επιβιώσεις» σε εκείνο το περιβάλλον.

«Σταμάτα να προσπαθείς να τρέξεις γρηγορότερα από ένα αυτοκίνητο. Μην σκέφτεσαι ότι μπορείς να πετάξεις σαν ένα αεροπλάνο», λέει ο ίδιος.

Και ξεκαθαρίζει: «Τα κομπιούτερ θα είναι πάντα πιο έξυπνα από εσένα». Όπως τονίζει, οι μηχανές μπορούν να θυμούνται τα πάντα και παράλληλα… να μην εκνευρίζονται ποτέ. Ο διάσημος επιχειρηματίας εκτιμά ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει αρκετές θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους. Τα ρομπότ θα μπορούν να βρουν πολλές εφαρμογές στον κόσμο μας. «Πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από μια βιομηχανία υπηρεσιών», λέει ο Jack Ma.

Αυτό που πρέπει να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, είναι να δώσει περισσότερες δυνατότητες στους ανθρώπους. Και όχι να τους «ακυρώσει». Άλλωστε, όπως έχει πει ο Jack Ma στο παρελθόν, ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα θα είναι σημαντικός, αφού υπάρχουν πράγματα -όπως τα συναισθήματα ή η γενικότερη ανθρώπινη επαφή- τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μηχανές.

Jack Ma: Computers will always be smarter than you; they never forget, they never get angry

Are soft skills the answer to automation? Read more: http://wef.ch/2rJ426S

Gepostet von World Economic Forum am Montag, 9. Juli 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =