αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δύο πράγματα στα οποία ο Bill Gates αρνείται να ξοδέψει πολλά χρήματα

Τα δύο πράγματα στα οποία ο Bill Gates αρνείται να ξοδέψει πολλά χρήματα

Είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του κόσμου και φυσικά είναι πολύ πλούσιος. Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, έχει σήμερα μια περιουσία που φτάνει στα 92 δισ. δολάρια. Μπορεί να αγοράσει τα πάντα. Ωστόσο, ο ίδιος… δεν ξοδεύει εύκολα χρήματα για πράγματα που θεωρεί ότι δεν τα χρειάζεται άμεσα.

Σε ερώτηση που του είχε γίνει το 2016 -και την οποία θυμάται το CNBC σε νέο άρθρο του- ο διάσημος επιχειρηματίας είχε μιλήσει για τα πράγματα εκείνα στα οποία αρνείται να ξοδέψει χρήματα. «Δεν μου αρέσει να ξοδεύω πολλά χρήματα για ρούχα ή κοσμήματα» είχε πει. Δεν είναι τυχαίο, ότι σε ομιλία του το 2014 είχε φορέσει ένα ρολόι αξίας μόλις 10 δολαρίων. Δείχνοντας ότι είναι λάτρης της απλότητας.

Το ακριβό αυτοκίνητο όταν ήταν νέος

Βέβαια, ο Bill Gates έχει αποκτίσει αυτή την νοοτροποία μεγαλώνοντας. Αφού όταν ήταν νέος μάλλον έβλεπε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Το 1979, η Microsoft άρχισε να «απογειώνεται». Τότε, ο νεαρός Bill Gates έκανε την πρώτη του μεγάλη αγορά. Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Business Insider, αγόρασε το supercar Porsche 911. Όπως μάλιστα εξηγεί, το αυτοκίνητο κόστισε μόνο… ένα μικρό κομμάτι, από την περιουσία που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σε εκείνη τη φάση. «Ήταν μεταχειρισμένο, αλλά ήταν ένα απίστευτο αυτοκίνητο», λέει ο Gates.

Σε αντίθεση με άλλους πλούσιους ανθρώπους, ο Gates δεν αγόρασε το αυτοκίνητο για να το κλείσει σε ένα γκαράζ και να αραχνιάζει. Το χρησιμοποιούσε καθημερινά, ενώ παραδέχεται ότι του άρεσε η ταχύτητα. «Μερικές φορές, όταν ήθελα να σκεφτώ τη νύχτα, απλά έπαιρνα το αυτοκίνητο και ταξίδευα με μεγάλη ταχύτητα», λέει ο ίδιος. «Ευτυχώς, δεν σκοτώθηκα από αυτό» λέει χαριτολογώντας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 1 =