αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δύο ελληνικά projects που έλαβαν χρηματοδότηση από το Digital News Innovation Fund της Google

Τα δύο ελληνικά projects που έλαβαν χρηματοδότηση από το Digital News Innovation Fund της Google

Τρία χρόνια συμπληρώνει το Digital News Innovation Fund της Google, με τον τεχνολογικό κολοσσό να δημοσιεύει κάποια αποτελέσματα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανοιχτή σε εκδότες όλων των μεγεθών στην Ευρώπη, η οποία παρέχει οικονομική υποστήριξη σε υψηλής ποιότητας δημοσιογραφία, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

«Έπειτα από τρία χρόνια και έξι επιτυχημένους κύκλους χρηματοδότησης, εξετάζουμε τον αντίκτυπο που είχε το fund στην ευρωπαϊκή ειδησεογραφική σκηνή. Σήμερα, παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου: 103 επιλεγμένα προγράμματα σε 23 χώρες με περισσότερα από €25 εκατομμύρια οικονομικής στήριξης. Έτσι στο πλαίσιο 6 κύκλων χρηματοδότησης φτάσαμε συνολικά τα 662 προγράμματα, που υποστηρίχθηκαν σε 30 χώρες», τονίζει η Google.

Ανάμεσα στα projects που χρηματοδότησε η Google, είναι και δύο ελληνικά. Πρόκειται για το Oikomedia amke που έλαβε 50.000€ και το Augustine Zenakos που πήρε 49.700€.

Κάποια άλλα projects που χρηματοδότησε η Google είναι τα εξής:

Single Sign-On, SSO Geste, Γαλλία

Η μεγαλύτερη συνεργασία εκδοτών που έγινε ποτέ στη Γαλλία οδήγησε στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, που θα λάβει €750.000 για να φτιάξει μια πλατφόρμα ενιαίας εγγραφής Single Sign-On για περισσότερους από 22 μιντιακούς ομίλους.

The ThinkIn Organised Listening Platform, Tortoise, Ηνωμένο Βασίλειο

Η συγκεκριμένη start-up αναπτύσσει ένα νέο είδος εργαλείου στην εταιρεία της για να συμμετέχουν οι χρήστες της «αργής δημοσιογραφίας» (slow journalism). Το εργαλείο αυτό θα είναι το ψηφιακό ισοδύναμο του να προσφέρεις στα μέλη μια θέση στην αίθουσα ειδήσεων. Απέσπασε €553,000.

Readers club, DuMont.next, Γερμανία

Το ψηφιακό τμήμα της γερμανικής εκδοτικής Dumont Mediengruppe θα λάβει €475,000 για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ανταμοιβών. Θα ενισχύσει την εμπλοκή του κοινού και το ηλεκτρονικό εμπόριο στο site της τοπικής τους εφημερίδας Hamburger Morgenpost, ανταμείβοντας όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες, με ένα εικονικό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις υπόλοιπες πλατφόρμες τους.

SAC (Subscription Accelerator Content), Diario de Navarra, Ισπανία

Το SAC είναι ένα συνεργατικό πρόγραμμα μεταξύ του συγκεκριμένου περιφερειακού εκδότη με το Hiberius Media Lab για την ανάπτυξη ενός εργαλείου που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Εκμάθηση. Το εργαλείο αυτό θα παρέχει, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με το ποια θέματα του δημοσιευμένου περιεχομένου καταφέρνουν να μετατρέψουν τους αναγνώστες σε συνδρομητές και ποια τους διατηρούν ως μόνιμους αναγνώστες. Θα λάβει €206,150.

PressHub Market, Freedom House – Ρουμανία

Αυτή η ρουμανική δημοσιογραφική πλατφόρμα θα λάβει €49,700 προκειμένου να δημιουργήσει ευκαιρίες εσόδων για τα μικρότερα ανεξάρτητα μέλη της, οικοδομώντας γι’ αυτούς μια διαφημιστική αγορά από την οποία θα αντλούν κέρδη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 14 =