αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα δύο έργα που αναμένεται να δώσουν «ανάσα» στο κυκλοφοριακό στην Αττική

Τα δύο έργα που αναμένεται να δώσουν «ανάσα» στο κυκλοφοριακό στην Αττική

Σημαντική ανάσα στο καθημερινό μποτιλιάρισμα που παρατηρείται στις εξόδους της Αθήνας, τόσο προς την Εθνική Οδό, όσο και προς την Λεωφόρο Αθηνών, αναμένεται να δώσουν τα δύο μεγάλα οδικά έργα που αναμένεται να κατασκευαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, πρόκειται για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης αλλά και τον τριπλό κόμβο του Σκαραμαγκά, δύο έργα που θα αποσυμφορήσουν το λεκανοπέδιο της Αττικής και θα διευκολύνουν την μετακίνηση του μεγάλου όγκου οχημάτων που παρατηρείται στις δύο εξόδους. 

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τον διαγωνισμό για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου, στο τμήμα από την Αττική Οδό έως τον Ανισόπεδο Κόμβο της Εθνικής Οδού (Καλυφτάκη).

Το έργο αφορά στην μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους περίπου 3,8 χλμ. Το συνολικό μήκος του έργου εκτιμάται σε 4,2 χλμ μαζί με την προαίρεση.

Το έργο που θα μελετηθεί, θα εκτελεστεί μέσα στα διοικητικά όρια των Δήμων Πεύκης και Λυκόβρυσης του Ν. Αττικής.

Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης έως την εθνική οδό αναμένεται να αποσυμφορήσει το δίκτυο των τριών παραπάνω δήμων, να διευκολύνει την πρόσβαση πολλών περιοχών των βορείων προαστίων στην Εθνική Οδό.

Ένα από τα σημαντικά έργα που προετοιμάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Δυτική Αττική, αφού αναμένεται να αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ και η αναβάθμιση ανισόπεδου κόμβου Σκαραμαγκά θα βελτιώσει πολύ την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό που καθημερινά ταλαιπωρείται από χιλιάδες οχήματα.

Το έργο αυτό που είχε ξεκινήσει από το 2000 και που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί είναι συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου Θα υπάρχει νέα σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ.Σχιστού, θα ολοκληρωθεί η ημιδιανοιγμένη Περιφερειακή Αιγάλεω, που θα συνδέει τη Λ. Σχιστού με την Αττική Οδό, θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες σήραγγες “φαντασματα” στη στροφή στον Σκαραμαγκά και τέλος θα κατασκευαστεί κόμβος που θα συνδέει απευθείας τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την Λεωφόρο Αθηνών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =