αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤα βότανα από την Κομοτηνή που έχουν φτάσει μέχρι το Βέλγιο

Τα βότανα από την Κομοτηνή που έχουν φτάσει μέχρι το Βέλγιο

Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση με βότανα από την Κομοτηνή και αυτά να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα ή ακόμα και στο Βέλγιο; Η Αγγελική Δράκου και ο Κώστας Παπάζογλου το έκαναν. Οι δυο τους είναι παντρεμένοι και έχουν ένα μικρό γιο. Ωστόσο έχουν και ένα άλλο… «παιδί». Το brand Grizo & Prasino. «Καλλιεργούμε βιολογικά, συλλέγουμε με το χέρι, αποξηραίνουμε και συσκευάζουμε σχεδόν 30 είδη βοτάνων», λένε οι ίδιοι.

Στην συνέντευξη τους στο It’s Possible εξηγούν πως προέκυψε η ιδέα, περιγράφουν το πως είναι να έχεις μια επιχείρηση με έδρα μακριά από την Αθήνα, ενώ μιλούν και για το «μυστικό της ευτυχίας» στη ζωή

Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με τα βότανα;

Ο Κώστας γεωπόνος και σύμβουλος βιολογικής γεωργίας, το 2007 γνωρίζει τον μπαρμπα-Γιώργη, έμπειρο καλλιεργητή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με πολλή αγάπη για το «αντικείμενο». Μέσα από τη σχέση τους, την επαφή με όλα τα στάδια της δουλειάς και το συνδυασμό εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης, ο Κώστας οδηγήθηκε το 2012 στη δημιουργία του brand «δρόγη βιολογικά βότανα». Το grizo & prasino αποτελεί την εξέλιξη της «δρόγη» και σηματοδοτεί και την επαγγελματική μεταξύ μας «συνάντηση».

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand σας και μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας;

Καλλιεργούμε βιολογικά, συλλέγουμε με το χέρι, αποξηραίνουμε και συσκευάζουμε σχεδόν 30 είδη βοτάνων. Και με βάση αυτά παράγουμε και όλα μας τα προϊόντα. Διαθέτουμε στη λιανική 22 κωδικούς βοτάνων και χειροποίητων βοτανικών μιγμάτων. Επιπλέον προμηθεύουμε και καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία με μεγαλύτερες – επαγγελματικές συσκευασίες και έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό που μετατρέπει σε εμπειρία το να απολαμβάνει κανείς ένα βιολογικό ρόφημα grizo & prasino. Τέλος 3 από τα βοτανικά μας μίγματα έχουν εμφιαλωθεί χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς θερμίδες για να απολαμβάνονται κρύα.

Τα προϊόντα μας βρίσκει κανείς σε επιλεγμένα σημεία σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Λήμνο, Καβάλα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γρεβενά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Κω, Θάσο, Βόλο,  αλλά και στο Βέλγιο.

Πως είναι ένα τυπικό 24ωρο σας;

Δεν θα λέγαμε ότι έχουμε «τυπικό» 24ωρο. Δεν έχουμε σχεδόν καμία σταθερή ρουτίνα. Με εξαίρεση τις ώρες που περνάμε αποκλειστικά με το γιο μας, μάλλον την υπόλοιπη ημέρα ασχολούμαστε με το grizo & prasino . Υπάρχουν φυσικά αναλογίες που τηρούνται. Για παράδειγμα το χειμώνα μοιράζουμε στη μέση το χρόνο της δουλειάς μεταξύ γραφείου και εργαστηρίου. Το καλοκαίρι, προστίθεται ένα καθημερινό 2ωρο στο χωράφι και μειώνεται ο χρόνος του γραφείου. Πιο εύκολα θα απαντούσαμε για ένα τυπικό Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει μαγείρεμα, φίλους και πολύ χρόνο έξω!

Η βάση σας είναι στην Κομοτηνή. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για κάποιον να αναπτύξει μια επιχείρηση εκεί;

Η δυσκολία δεν έγκειται στην Κομοτηνή αυτή καθεαυτή. Η Κομοτηνή είναι μία πόλη μικρή αλλά ζωντανή χάρη και στους φοιτητές της. Το μείζον είναι η απόστασή της από την Αθήνα. Και αυτό φυσικά, εκτός από οικονομικό κόστος σημαίνει και χρόνο.

Είναι σχεδόν καθημερινή μας σκέψη το «αχ να ήμασταν λίγο πιο κοντά». Όχι για να αλλάξουμε πόλη αλλά για να μπορούμε να είμαστε συχνότερα εκεί που συμβαίνουν τα περισσότερα ενδιαφέροντα αυτής της χώρας.

Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφερθούμε καν στο υψηλό κόστος μεταφορικών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά για να στείλουμε αξιοπρεπώς και εγκαίρως τα προϊόντα μας σε όλη τη χώρα.

Στην επίσημη Facebook Page σας, γράφετε: «Ζούμε στο σήμερα, δεν συμβιβαζόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε τον πολιτισμό, την απλότητα, τη φύση και πιστεύουμε ότι όλα συνδέονται». Τελικά, τι χρειάζεται κάποιος για να είναι χαρούμενος; Όλα αυτά μαζί;

Αποδοχή. Αποδοχή της «αλήθειας» του, των ονείρων του, των βιωμάτων και της καθημερινότητάς του. Και από τους γύρω του και κυρίως από τον ίδιο τον εαυτό του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =