αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα βρήκαν» και επιστρέφει στην Σλοβακία η Uber- Τι γίνεται με την Ελλάδα

«Τα βρήκαν» και επιστρέφει στην Σλοβακία η Uber- Τι γίνεται με την Ελλάδα

Μπορεί στη Σλοβακία να είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις για την λειτουργία της Uber, όμως τώρα οι τοπικές Αρχές «τα βρήκαν» με την εταιρία, και έτσι η Uber επιστρέφει στην Μπρατισλάβα. Η σχετική απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη, ένα χρόνο μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Σλοβακίας που απαγόρευε στην υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου να δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Η Uber μπορεί να λειτουργεί νόμιμα στη χώρα αν οι οδηγοί και τα αυτοκίνητα της πληρούν τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί.

Σημειώνεται ότι η Μπρατισλάβα θα φιλοξενήσει τον επόμενο μήνα το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου- ίσως αυτό να έπαιξε τον ρόλο του για να «τρέξουν» κάποιες διαδικασίες.

Όπως γράφαμε στο It’s Possible από τις 21 Απριλίου, η μεγάλη επιστροφή της Uber ετοιμάζεται και στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η δραστηριότητα της Uber στην Ελλάδα παραμένει στον «πάγο», ωστόσο φαίνεται ότι στο backstage γίνονται έντονες διεργασίες. Στο Linkedin ανέβηκε αγγελία, μέσα από την οποία η εταιρία αναζητά να προσλάβει Operations Manager, ο οποίος θα αναλάβει όλη την ανάπτυξη του γνωστού brand στην Ελλάδα.

Ο άνθρωπος που θα επιλεγεί, θα δουλεύει με έδρα την Αθήνα και θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των οδηγών που θα συνεργάζονται με την εταιρία, ενώ θα είναι αυτός που θα βρίσκει λύσεις στα όποια προβλήματα δημιουργούνται. Οι υποψήφιοι για τη θέση θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3 έτη εμπειρίας σε operations management / management consulting / investment banking / strategy work σε μεγάλη εταιρία ή πετυχημένη startup.

Φυσικά το να επιστρέψει η Uber στην Ελλάδα δεν είναι τόσο απλό. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο που η εταιρία λειτουργούσε σε φουλ ρυθμούς στα μέρη μας, προέκυψαν αντιδράσεις από την μεριά των οδηγών ταξί και από τα συνδικαλιστικά όργανα που τους εκπροσωπούν. Μένει να δούμε τώρα το κατά πόσο μπορεί να μπει… νερό στο κρασί των δύο πλευρών, τι υποχωρήσεις ενδεχομένως θα γίνουν, και φυσικά πως θα χειριστεί η Uber την συνολική λειτουργία της επί ελληνικού εδάφους.

Είναι δεδομένο ότι η Uber βλέπει την ελληνική αγορά ως μια ευκαιρία, κυρίως λόγω του συνεχώς αυξανόμενου τουρισμού. Και έτσι θέλει να έχει παρουσία εδώ- τουλάχιστον σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο, ότι ευκαιρίες στην Αθήνα «είδαν» και οι εταιρίες κοινόχρηστων πατινιών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην πόλη εδώ και λίγο χρονικό διάστημα. Και αυτές αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στην λειτουργία τους, αλλά όπως όλα δείχνουν θα ξεπεραστούν, αφού οι Lime και Hive θέλουν διακαώς να έχουν παρουσία στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 7 =