αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα ακίνητα του Αρσακείου αναζητούν νέους ιδιοκτήτες

Τα ακίνητα του Αρσακείου αναζητούν νέους ιδιοκτήτες

Νέα διαγωνισμό, αυτή τη φορά για την αξιοποίηση του Τοσίτσειου της Αθήνας, προκήρυξε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα που είναι κτισμένο σε οικόπεδο 1.480,50 τ.μ. και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή.

Το κτίριο αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο κατασκευάστηκε το 1936, είναι διατηρητέο και αποτελείται από τέσσερα επίπεδα με συνολική επιφάνεια 1.160 τ.μ. Το δεύτερο κατασκευάστηκε το 1968, αποτελείται και αυτό από τέσσερα επίπεδα με συνολική επιφάνεια 1.460 τ.μ..

Και τα δυο μέρη είναι εσωτερικά διαμορφωμένα με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους συνάθροισης και γραφεία, καθώς χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτήρια. Ωστόσο είναι κατάλληλα για πολλές διαφορετικές χρήσεις, αναφέρεται στην προκήρυξη. Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Εκτός από την αξιοποίηση του Τοσίτσειου στην Αχαρνών, “τρέχει” πάνω από ένα χρόνο και ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των Στοών Αρσακείου στο κέντρο της Αθήνας. Ιδιοκτήτης των δύο στοών, γνωστών ως Στοά του Βιβλίου και Στοά Ορφέως, είναι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία –Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία.

Στη διεκδίκηση των δύο στοών είχαν μείνει δύο σχήματα, τα οποία στο τέλος του 2018 υπέβαλαν κοινή προσφορά για την πολυετή εκμετάλλευση. Πρόκειται για την κοινοπραξία της επενδυτικής εταιρείας Bluehouse με τον όμιλο Φάις και την κοινοπραξία Legendary Foods σχήμα συμφερόντων του επιχειρηματία Άρη Κεφαλογιάννη. Βέβαια η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ξεκινήσει συζητήσεις με έτερο ενδιαφερόμενο.

H εμπορική στοά, συνολικής επιφανείας 10.000 τ.μ., βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου τού Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + nine =