αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα ακίνητα σε Μύκονο και Σύρο που βγαίνουν στο σφυρί

Τα ακίνητα σε Μύκονο και Σύρο που βγαίνουν στο σφυρί

Ένα ακόμη επεισόδιο αναμένεται να γραφτεί στο κεφάλαιο των πολυάριθμων πλειστηριασμών που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα και αφορούν μια σειρά από ακίνητα, τα οποία ανήκουν σε 5 διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες συνδέονται με την οικογένεια Πατρώνη.

Στο σφυρί είναι προγραμματισμένο να βγουν τον Απρίλιο και τον Μάιο κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες και χώροι στάθμευσης σε Μύκονο, και Σύρο των εταιρειών Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις, Μυκονιάτικες Κατοικίες, Μάριαμ Ελλάς, Ράνια και Μάρσα Οικοδομική. Οι εταιρείες, στις οποίες διαχειριστής εμφανίζεται να είναι η Καλλιόπη Πατρώνη, δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate ενώ σύμφωνα με τις διαθέσιμες οικονομικές καταστάσεις που έχουν δημοσιευθεί παρουσιάζουν μηδενικό τζίρο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακίνητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων βρίσκονται αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί ενώ ήδη στο παρελθόν ακίνητα φιλέτα σε Σύρο και Πειραιά έχουν αλλάξει χέρια περνώντας σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι αυθαίρετες κατοικίες στην Μύκονο

Στις 4 Μαΐου θα χτυπήσει για ακόμη μια φορά το ηλεκτρονικό σφυρί για ένα ακίνητο στην Μύκονο της Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις στο οποίο, ωστόσο, έχουν γίνει μια σειρά από αυθαιρεσίες. Τυπικά το ακίνητο με βάση την οικοδομική άδεια περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.200 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Φανάρι της Μυκόνου. Ωστόσο, όπως σημειώνει η έκθεση εκτίμησης, η αυτοψία έδειξε ότι η οικοδομική άδεια δεν ταυτίζεται με τα κτίσματα που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν καθώς η υλοποίηση των οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν έγινε ποτέ και στη θέση τους έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.440 τ.μ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται κακή ενώ οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες. Επιπλέον, κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα στο τμήμα αυθαιρέτων για τα συγκεκριμένα κτίσματα. Να σημειωθεί ότι η συνολική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1,28 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Βικτώρια εμφάνιζε μηδενικά έσοδα, ζημιές 93 χιλ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις της τάξεως των 15,65 εκατ. ευρώ.

Στη περιοχή Βορνάς-Φανάρι της Μυκόνου εντοπίζονται και οι 6 οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας Ράνια, οι οποίες βρίσκονται σε οικόπεδο επιφάνειας 4.017 τ.μ., το οποίο προήλθε από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης. Οι ιδιοκτησίες που αφορούν σε κατοικίες και αποθήκες, βγαίνουν σε ξεχωριστούς πλειστηριασμούς με τις τιμές πρώτης προσφοράς να κυμαίνονται από 202.496 ευρώ η μεγαλύτερη μέχρι 67.312 ευρώ ανάλογα με το ακίνητο.

Η διώροφη κατοικία με θέα την θάλασσα στην Σύρο

Την ίδια ημέρα θα διενεργηθεί πλειστηριασμός και για ένα άλλο ακίνητο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Μυκονιάτικες Κατοικίες. Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 525.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, βγαίνει στο σφυρί μια διώροφη κατοικία, η οποία εντοπίζεται στην περιοχή Χρυσόνησσς στον Λωτό της Σύρου και έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 6.732 τ.μ., το οποίο διαθέτει ανεμπόδιστη θέα στην θάλασσα και τα γύρω νησιά. Η κατοικία που κατασκευάσθηκε με οικοδομική άδεια του 2003 (αναθεωρήθηκε το 2007 για παράταση ισχύος, αλλαγή ιδιοκτήτη και θέση στην πισίνα) αποτελείται από ισόγειο 178.82 τ.μ. και α΄ όροφο 67,80 τ.μ. με χρήση κατοικίας, γκαράζ 48 τ.μ. και αποθήκη 79,5 τ.μ. και πισίνα 95,2 τ.μ. Και σε αυτή την περίπτωση δε λείπουν οι αυθαιρεσίες, οι οποίες ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φθάνουν στο μέγεθος εκείνων που έγιναν στο ακίνητο της Μυκόνου. Συγκεκριμένα, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ισόγειος αποθηκευτικός χώρος στα επιχρίσματα χωρίς πόρτα που δεν υπάρχει στα σχέδια της άδειας και τοποθέτηση φωτοβολταικών πάνελ στο δώμα χωρίς έγκριση. Επιπλέον, η κατοικία έχει εμφανή στοιχεία εγκατάλειψης με φθορές τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο εσωτερικό της κατοικίας αφού τα παράθυρα είναι ανοιχτά και εκτεθειμένα. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Μυκονιάτικες Κατοικίες το 2016 κατέγραφε μηδενικά έσοδα, ζημιές της τάξεως των 118.174 ευρώ έναντι ζημιών 138.153 ευρώ το 2015, την ίδια στιγμή που τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανέρχονταν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Οι 79 και 64 ιδιοκτησίες στην πλατεία Ηρώων

Σε ξεχωριστούς πλειστηριασμούς θα βγουν στο σφυρί 79 οριζόντιες ιδιοκτησίες που ανήκουν σε τριώροφο συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από δύο υπόγεια γκαράζ, ισόγεια καταστήματα και δύο ορόφους γραφείων της εταιρείας Μάριαμ. Το συγκρότημα έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 1.764 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι τιμές πρώτης προσφοράς κυμαίνονται από 328.760 ευρώ μέχρι 5.986 ευρώ ανάλογα με την ιδιοκτησία ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Και στην περίπτωση της Μάριαμ, ο τζίρος είναι μηδενικός ενώ οι ζημιές το 2018 διαμορφώθηκαν στα 895.861 ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων στα 13,2 εκατ. ευρώ.

Στην πλατεία Ηρώων στην Σύρο βρίσκονται και οι 64 οριζόντιες ιδιοκτησίες που ανήκουν στην εταιρεία Μάρσα και αναπτύσσονται σε ένα κτιριακό συγκρότημα 4 κτιρίων, που κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 2.812 τ.μ. με πρόσοψη στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Ακτή Δουράτσου. Το συγκρότημα περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα, που βγαίνουν στο σφυρί με τιμές πρώτης προσφοράς που ξεκινούν από 31 χιλ. ευρώ και αγγίζουν τις 421 χιλ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στο ακίνητο υπάρχουν ιδιοκτησίες που είναι σε καλή κατάσταση και άλλες που είναι σε εγκατάλειψη.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + seven =