αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤαξίδια στο διάστημα για πολίτες: 600 κρατήσεις στην Virgin Galactic

Ταξίδια στο διάστημα για πολίτες: 600 κρατήσεις στην Virgin Galactic

Εάν ένα από τα όνειρά σας και τους στόχους σας για το 2020 είναι να κατακτήσετε το Διάστημα, τότε μάλλον ανήκετε σε αυτούς τους 600 υπερτυχερούς, για τους οποίους μιλάει σε σχετικό του δημοσίευμα το BBC. Μέχρι σήμερα, λοιπόν, είναι 600 οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολή στην εταιρεία του εκκεντρικού Ρίτσαρντ Μπράνσον (μία από τις πολλές που έχει) και ακούει στο όνομα Virgin Galactic. Η προκαταβολή αφορά εισιτήρια αξίας 250.000 δολαρίων έκαστο. Με το «μαγικό χαρτάκι» θα επιβιβαστούν σε πύραυλο και θα συμμετάσχουν σε ένα από τα ταξίδια στο Διάστημα, που τυπικά αναμένεται να ξεκινήσουν του χρόνου. Κι όπως παρατηρεί το BBC, όσοι είναι πραγματικά ζάπλουτοι με πάρα πολλά χρήματα και έχουν χορτάσει από τον πολυτελή βίο με τις επαύλεις, τα ιδιωτικά τζετ και νησιά και τις διακοπές της χλιδής, τα διαστημικά ταξίδια θα γίνουν η νέα πολυτέλεια της επόμενης δεκαετίας.

Για τους ειδικούς επί των γαλαξιακών ταξιδιών, το 2020 θεωρείται έτος πολύ σημαντικό. Αυτά λέει ο Γκι Νόρις, αρχισυντάκτης του εξειδικευμένου περιοδικού για την αεροπλοΐα και τη διαστημική τεχνολογία Aviation Week & Space Technology. Αφ’ ης στιγμής η ΝΑΣΑ απέσυρε από την κυκλοφορία το διαστημικό λεωφορείο «Space Shuttle» το 2011, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν βασιστεί στη Ρωσία και στα δικά της διαστημόπλοια για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτή, όμως, η κατάσταση μάλλον θα αλλάξει το 2020, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν και πλέον δύο αμερικανικής κατασκευής διαστημόπλοια θα ξεκινήσουν να κάνουν τις μετακινήσεις αυτές.

Το ένα είναι Boeing, τo «CST-100 Starliner», με δυνατότητα μεταφοράς έως και επτά αστροναυτών σε τροχιά. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα θα λάβει χώρα το 2020 κατά πάσα πιθανότητα. Εν τω μεταξύ, και το άλλο διαστημόπλοιo, το «SpaceX Dragon», θα περάσει μερικές τελικές δοκιμές στις αρχές του 2020. Εάν όλες ολοκληρωθούν κανονικά, τότε και αυτό θα είναι πια έτοιμο να διεκπεραιώσει μία αποστολή με πλήρωμα. Επιπλέον, μέσα στην επόμενη χρονιά και άλλα συστήματα, που έχουν προγραμματιστεί για διαστημικές μετακινήσεις, θα είναι σχεδόν έτοιμα. Η εταιρεία Blue Origin, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, θα είναι κατά το μάλλον ή ήττον έτοιμη να επιβιβάσει τουρίστες στον νέο της πύραυλο New Shepard, ο οποίος θα κάνει υποτροχιακές μεταφορές – η εταιρεία Βlue Origin ιδρύθηκε το 2000. H δε εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον, όπως αναφέρει το BBC, η Virgin Galactic, η οποία έχει έτος ιδρύσεως το 2004, πιθανόν να είναι έτοιμη να μεταφέρει επιβάτες στο Διάστημα – κι αυτό σημαίνει πως το όραμα του Μπράνσον θα λάβει σάρκα και οστά, αφότου θα έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε που ο ίδιος ήλπιζε να γίνει. «Τελικώς, ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν πολλά από αυτά τα διαστημικά προγράμματα, που οι αρχικές υποσχέσεις είχαν δοθεί χρόνια πριν, αλλά και να υπάρξει η ευκαιρία σε μία ευρεία γκάμα τεχνολογιών να δοκιμαστούν στην πράξη και να δείξουν τις δυνατότητές τους», επισημαίνει, εν κατακλείδι, ο Γκι Νόρις.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =