αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤαμείο Εγγυοδοσίας: Δίνει δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους και εγγύηση 80%

Ταμείο Εγγυοδοσίας: Δίνει δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους και εγγύηση 80%

Παρατείνεται η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας HDB-ΤΜΕΔΕ μέχρι το τέλος του 2023. Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αναφέρει: «Παράταση της λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας HDB-ΤΜΕΔΕ μέχρι και τις 31/12/2023. Αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό και μελετητικό κλάδο. Χορηγούνται δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους και με εγγύηση 80%.

Μάθετε περισσότερα στο https://hdb.gr/tameio-engyodosias-eat-tmede».

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ δημιουργήθηκε για να παρέχει εγγύηση σε δάνεια μέσω οκτώ συνεργαζόμενων Τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Attica Bank, Optima Bank, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας) προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε δανεισμό χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες του κλάδου των μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών εργοληπτών δημοσίων έργων (ΤΜΕΔΕ).

Στόχος, αναφέρεται, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναλάβουν ή έχουν αναλάβει την εκτέλεση έργου ή/και μελέτης δημοσίου συμφέροντος, ανεξαρτήτως σταδίου εκτέλεσης, μέσω της παροχής εγγυήσεων προς τα συμμετέχοντα πιστωτικά ιδρύματα, για τη χορήγηση δανείων Κεφαλαίου Κίνησης Τακτής Λήξης, με ορίζοντα εκταμίευσης την 31η Δεκεμβρίου 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =