αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤαβέρνες και σουβλατζίδικα σκέφτονται να κόψουν τελείως τα τηγανιτά γιατί δεν βρίσκουν λάδι

Ταβέρνες και σουβλατζίδικα σκέφτονται να κόψουν τελείως τα τηγανιτά γιατί δεν βρίσκουν λάδι

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις επιχειρήσεις εστίασης με την έλλειψη που παρατηρείται στο ηλιέλαιο και στις μεγάλες ανατιμήσεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο προϊόν το τελευταίο διάστημα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης στο GRTimes όπου αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να κοπούν τελείως τα τηγανητά φαγητά.

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στην διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =