αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤίποτα δεν σε κάνει χαρούμενο πλέον; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Τίποτα δεν σε κάνει χαρούμενο πλέον; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Νιώθεις ότι πλέον τίποτα δεν σε κάνει χαρούμενο; Εξωτερικά δείχνεις ευτυχισμένος και πετυχημένος, αλλά μέσα σου πάντα νιώθεις ότι «κάτι σου λείπει»; Παλιά νόμιζες ότι η επιτυχία θα έφερνε την απόλυτη ικανοποίηση, αλλά τώρα είσαι γεμάτος αμφιβολίες.

Δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν έτσι. Νιώθουν, δηλαδή, ότι τίποτα δεν τους κάνει χαρούμενους πλέον. Και εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ένας «χάρτης» που θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.

1# Έχεις αγοράσει… την ιδέα κάποιου άλλου για το τι σημαίνει ευτυχία. Έχετε ήδη ένα καλό αυτοκίνητο και θέλετε ένα ακόμα καλύτερο; Σκεφτήκατε να αποκτήσετε ένα πιο ακριβό σπίτι παρόλο που αυτό που έχετε είναι μια χαρά; Έχετε έναν/μια υπέροχο/η σύντροφο αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε να κατακρίνετε όλα τα μικρά του ελαττώματα; Μην παρασύρεστε από διαφημίσεις και εικόνες ταινιών που δείχνουν πως είναι η «καλή ζωή». Εάν δεν είστε ευτυχισμένοι στο τώρα, πρέπει να ανακαλύψετε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν είστε τόσο ευτυχισμένοι όσο θέλετε – προτού αποκτήσετε περισσότερα χρήματα, θέση και άλλα πράγματα – και να εργαστείτε για να ανακαλύψετε τι θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας τώρα.

2# Συμπεριφέρεσαι ακόμα σαν να είσαι… στο σχολείο. Παρασυρθήκατε ποτέ να αποκτήσετε το πιο όμορφο αυτοκίνητο, σπίτι ή σύντροφο μόνο και μόνο επειδή το έκαναν οι συνομήλικοί σας; Ίσως θέλετε να αισθάνεστε σαν να είστε μέρος του πλήθους. Πολλές φορές, η ενήλικη ζωή είναι τελικά μια ενήλικη εκδοχή του γυμνασίου. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι χαρακτήρες έχουν ρυτίδες, γκρίζα μαλλιά και μερικά παραπανίσια κιλά.

3# Δεν έχετε ιδέα πώς να συνδεθείτε βαθιά με τους ανθρώπους. Νιώθετε μοναξιά παρά το γεγονός ότι έχετε πολλούς φίλους στο Facebook, συνδέσεις στο LinkedIn και γνωριμίες στην κοινότητα σας; Θέλεις να έχεις πραγματικούς φίλους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς τις βαθύτερες σκέψεις, τα συναισθήματα και τους φόβους σου; Ρεαλιστικά, οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους σας αισθάνονται τόσο μόνοι όσο εσείς και λαχταρούν επίσης πραγματικές σχέσεις. Απλώς περιμένουν να ξεκινήσει κάποιος άλλος τις ευάλωτες συζητήσεις. Η λύση: Μαζευτείτε για καφέ ή μεσημεριανό γεύμα με έναν γνωστό που πάντα θέλατε να γνωρίσετε καλύτερα. Αναζητήστε ένα άνοιγμα για να μοιραστείτε τις βαθύτερες σκέψεις σας μαζί του.

4# Οι εθισμοί σου σε κρατούν κολλημένο στη μιζέρια. Έχεις εθισμό με την εργασία, ποτό, φαγητό, τζόγο, ψώνια ή υπερβολική άσκηση; Μήπως είσαι τελειομανής; Θα μπορούσατε επίσης να πληγώσετε τον σύντροφό σας, τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέρφια, τους συνομηλίκους ή τους υπαλλήλους σας λόγω αυτών των εθισμών και συναισθημάτων; Η λύση: Βρείτε έναν coach ή έναν σύμβουλο που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί έχετε κολλήσει σε αυτές τις λιγότερο επιθυμητές συμπεριφορές και συναισθήματα.

5# Πιστεύεις ότι η ευτυχία είναι πάντα ένα βήμα πιο μακριά. «Αν βγάλω περισσότερα χρήματα, θα είμαι ευτυχισμένος». «Αν αγοράσω το σπίτι των ονείρων μου, θα είμαι ευτυχισμένος». «Αν απλά απαλλαγώ από τα παραπανίσια 15 κιλά, θα είμαι χαρούμενος». Κοροϊδεύετε τον εαυτό σας αν συνεχίσετε να πιστεύετε ότι ο επόμενος τέτοιος στόχος, θα είναι τελικά το… εισιτήριο για τη χαρά.

Θα ανεβάσετε προσωρινά την ψυχολογία σας και μετά θα επιστρέψετε στην παλιά σας άθλια κατάσταση, λίγο αργότερα. Τότε θα πείσεις τον εαυτό σου ότι ο στόχος δεν ήταν αρκετά μεγάλος. Ο επόμενος στόχος θα είναι τελικά το χρυσό εισιτήριο. Μια σοφή θεωρία λέει: «Πρέπει να έχεις στόχους, αλλά η ευτυχία σου δεν μπορεί να συνδεθεί με αυτούς τους στόχους. Πρέπει να είσαι ευτυχισμένος πριν φτάσεις τους στόχους σου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =