αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις φράσεις που δεν πρέπει να πεις στη συζήτηση με ένα ναρκισισστή

Τέσσερις φράσεις που δεν πρέπει να πεις στη συζήτηση με ένα ναρκισισστή

Υπάρχουν ορισμένες λέξεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε έναν ναρκισσιστή. Δεν θέλετε να αποφύγετε να προκαλέσετε εκρήξεις θυμού ή κάτι χειρότερο. Χρειάζονται σωστοί χειρισμοί.

Αν ψάχνετε για ηρεμία, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε έναν ναρκισσιστή. Γιατί αν πείτε αυτά τα λόγια, η ηρεμία δεν είναι αυτό που θα πάρετε.

Εδώ είναι 4 τέτοιες φράσεις. Κινήσου προσεκτικά.

1. «Νομίζεις ότι έχεις πάντα δίκιο»

Ποτέ μην το πείτε αυτό σε έναν ναρκισσιστή. Συνήθως πιστεύουν ότι είναι… ανώτεροι. Αλλά όταν το λέτε αυτό, το τοξικό άτομο θα το δει σαν προσβολή για τη ευφυΐα του.

Συνήθως, ο ναρκισσιστής θα γίνει αμυντικός ή θα ξεσπάσει. Δεν θα καταλήξετε πουθενά με αυτήν τη δήλωση, οπότε καλύτερα να μην την πείτε καν. Είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

2. «Πάντα παίζεις το θύμα, έτσι δεν είναι;»

Οι ναρκισσιστές συχνά βλέπουν τον εαυτό τους ως θύμα. Φαίνεται ότι κάποιος τους αδικεί πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και έτσι θα αμυνθούν και θα πληγωθούν όταν τους πεις για αυτή την συμπεριφορά τους.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι και πολλοί άνθρωποι τους βλέπουν και ως θύματα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άλλοι δεν μπορούν να δουν πέρα από την πρόσοψη.

3. «Είσαι τόσο χειριστικός»

Αυτό είναι επίσης κάτι που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε έναν ναρκισσιστή. Η χειραγώγησή τους είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο ποιοι είναι που μερικές φορές δεν μπορούν καν να δουν τι κάνουν. Και αν το βλέπουν στον εαυτό τους, το ονομάζουν… ευφυΐα.

Συχνά υπερηφανεύονται που παίρνουν όλα όσα θέλουν. Μερικές φορές, μπορεί να δοκιμάσουν τη μέθοδο του gaslighting όταν τους αποκαλείτε χειριστικούς, οπότε να είστε προσεκτικοί.

4. «Λες ψέματα»

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι οι ναρκισσιστές λένε ψέματα- και λένε ψέματα πολλές φορές. Αλλά το να τους κριτικάρουμε για αυτά τα ψέματα δεν είναι παραγωγικό. Μπορούν είτε να μην δώσουν σημασία είτε να αμυνθούν. Μερικές φορές οι ναρκισσιστές χρησιμοποιούν χειραγωγικές τακτικές για να εκτρέψουν τη δήλωσή σας πίσω σε εσάς.

Ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνει, αυτό το τοξικό άτομο δεν θα παραδεχτεί ότι λέει ψέματα. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να πείσετε έναν ναρκισσιστή να παραδεχτεί τα ψέματα ή την εξαπάτηση που έχει κάνει. Οπότε, κατά κάποιο τρόπο, είναι πολύ άσκοπο να το αναφέρουμε. Θυμηθείτε, οι ναρκισσιστές είναι σαν τα παιδιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 1 =