αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι σκέψης που εφαρμόζουν οι ιδιοφυείς άνθρωποι. Και σκέφτονται διαφορετικά από όλους τους άλλους

Τέσσερις τρόποι σκέψης που εφαρμόζουν οι ιδιοφυείς άνθρωποι. Και σκέφτονται διαφορετικά από όλους τους άλλους

Αυτό που πραγματικά κάνει τις ιδιοφυΐες να διαφέρουν από τον μέσο άνθρωπο δεν είναι τόσο αυτό που σκέφτονται, αλλά ο τρόπος που σκέφτονται. Ακολουθώντας τις στρατηγικές σκέψης των σπουδαίων μυαλών, θα μπορούσαμε κι εμείς να έχουμε στιγμές δημιουργικής έμπνευσης.

Εδώ είναι λοιπόν 4 συγκεκριμένες στρατηγικές που ακολουθούν τα μεγάλα μυαλά. Αυτές οι στρατηγικές έχουν χρησιμοποιηθεί από δημιουργικές ιδιοφυΐες σε όλους τους τομείς, από την επιστήμη μέχρι την τέχνη και τη βιομηχανία.

1# Κοιτάζουν τα προβλήματα από πολλές διαφορετικές οπτικές

Γενικά, η προσέγγιση των ιδιοφυών τύπων στα προβλήματα τείνει να είναι λίγο διαφορετική από το μέσοόρο. Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε όταν έχουμε μια λογική ιδέα και να εγκαταλείπουμε όποιες ιδέες φαίνονται πολύ δύσκολες ή μη πρακτικές. Ωστόσο, οι ιδιοφυΐες κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Δεν σταματούν σε μια αρχική ιδέα, αλλά συνεχίζουν να αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να καταλήξουν σε μια λύση.

2# Μετατρέπουν τις ιδέες τους σε εικόνα

Ο Γαλιλαίος έφερε επανάσταση στην επιστήμη κάνοντας τις σκέψεις του ορατές με διαγράμματα, χάρτες και σχέδια, ενώ οι επιστήμονες της εποχή του χρησιμοποιούσαν συμβατικές μαθηματικές και λεκτικές προσεγγίσεις. Προσπάθησε να μεταφέρεις τις σκέψεις σου στο χαρτί ή σε μια digital παρουσίαση, με οπτικό τρόπο.

3# Παράγουν (λάθος) αποτελέσματα

Οι ιδιοφυΐες κάνουν πολλά πράγματα, αλλά δεν κάνουν πάντα πολλά σπουδαία πράγματα. Αποτυγχάνουν πολύ. Το κλασικό παράδειγμα είναι ο Thomas Edison που απέτυχε πολλές φορές να εφεύρει τον λαμπτήρα, πριν δηλαδή την τελική επιτυχία του που άλλαξε τον κόσμο. Μερικές φορές ο φόβος μας να μην κάνουμε κάτι λάθος μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργικότητά μας, οπότε δώστε στον εαυτό σας την άδεια να κάνει κάτι λάθος. Κάντε μια κακή εικόνα, γράψτε ένα κακό προσχέδιο ή ένα λάθος business plan, και μετά άλλο ένα και άλλο ένα. Όσο περισσότερο παράγεις, τόσο πιο πιθανό είναι να παράξεις κάτι σπουδαίο.

4# Συνδέουν… ασύνδετα πράγματα

Οι ιδιοφυΐες μπορούν να δουν τη σύνδεση σε φαινομενικά ασύνδετες ιδέες ή θέματα. Πολλά τεστ δημιουργικότητας χρησιμοποιούν αυτή την ιδέα δίνοντας στους ανθρώπους ένα αντικείμενο, όπως ένα τούβλο, και ζητώντας τους να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους για να το χρησιμοποιήσουν. Οι πρώτες ιδέες είναι συνήθως αρκετά συμβατικές, αλλά όσο περισσότερο αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε νέες ιδέες τόσο πιο δημιουργικές γίνονται οι λύσεις μας. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος εξάσκησης της δημιουργικής σκέψης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα καταλάβεις αν κάποιος είναι πραγματικός expert σε ένα θέμα ή απλά λέει ανοησίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =