αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders αποφεύγουν το burnout

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders αποφεύγουν το burnout

Οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν σε έντονους ρυθμούς. Και συνήθως δουλεύουν αρκετές ώρες. Όπως έχει αποκαλύψει, για παράδειγμα, ο Elon Musk, δουλεύει πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα. Ενώ έχει στα χέρια του κολοσσούς όπως η Tesla και η SpaceX.

Όμως πως καταφέρνουν οι μεγάλοι leaders να αποφεύγουν το bunout; Εδώ είναι 4 tips που εφαρμόζουν αρκετοί από αυτούς. Και μπορείς να τα «αντιγράψεις» ακόμα κι αν αυτή την στιγμή βρίσκεσαι σε κάποια πιο χαμηλόβαθμη θέση.

1# Χρόνος εκτός γραφείου. Η δουλειά καταλαμβάνει περίπου το 1/3 της ζωή σου. Αύξησε τον χρόνο εκτός δουλειάς. Ξεκίνα ένα χόμπι, αν δεν έχεις ήδη κάποιο, γνώρισε καινούργια άτομα, βγες με τους φίλους σου και υιοθέτησε δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώνεις. Nαι, πήγαινε και για κανέναν καφέ.

2# Αδεια. Αντί να μαζεύεις τις ημέρες άδειάς σου, χρησιμοποίησέ τες. Ακόμα και οι μικρές αποδράσεις θα σε βοηθήσουν να αποφορτιστείς, να καθαρίσεις το μυαλό σου και φυσικά θα διευρύνουν τους ορίζοντές σου.

3# Άλλαξε περιβάλλον. Αν υπάρχει η δυνατότητα, δοκίμασε να δουλεύεις κάποιες ημέρες από το σπίτι. ‘Η ακόμα και με το laptop σου από κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Η αλλαγή περιβάλλοντος και παραστάσεων θα σε ανανεώσει.

4# Μίλα στον ανώτερο σου ή στους συνεργάτες σου. Μπορεί οι άλλοι γύρω σου να μην έχουν καταλάβει την πίεση που νιώθεις. Μίλησε τους. Μίλα στον ανώτερο σου (αν είσαι υπάλληλος) ή στους συνεργάτες σου (αν είσαι business leader ή εργοδότης). Και όλοι μαζί προσπαθήστε να βρείτε ένα καλύτερο μοντέλο εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 8 =