αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να χτίσεις αντοχές όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη

Τέσσερις τρόποι για να χτίσεις αντοχές όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη

Για να πετύχεις οποιοδήποτε μεγάλο στόχο που έχεις θέσει, μάλλον θα χρειαστεί να περάσεις μέσα από δυσκολίες και καταστάσεις που δεν είχες προβλέψει. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου συνάντησαν εμπόδια κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Τι πρέπει να κάνεις όμως όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη; Τι πρέπει να κάνεις, για να συνεχίσεις την πορεία σου προς τον μεγάλο στόχο, αντί να βγεις νοκ-άουτ. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είσαι πολύ κοντά στην νίκη. Αν τα παρατήσεις τώρα, σίγουρα δεν θα φτάσεις εκεί που θες.

Το αμερικανικό Success.com παραθέτει 4 τρόπους για να χτίσεις αντοχές όταν η κατάσταση δυσκολεύει.

1# Εστίασε στο δικό σου «γιατί». Είναι αλήθεια, η επιθυμία σας να κάνετε κάτι μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό. Άνθρωποι είμαστε όλοι. Θα κουραστείς. Οι άμεσες προτεραιότητές σου μπορεί να αλλάξουν. Μπορεί ακόμη και να αμφισβητήσεις την αναγκαιότητα να κάνεις κάτι. Αλλά, για να ξεπεράσετε αυτή την υπονόμευση, πρέπει να εστιάσετε στο «γιατί» σας – δηλαδή σε αυτόν τον σημαντικό λόγο για τον οποίο κάνατε κάτι από την αρχή της διαδρομής. Όταν το «γιατί» σου είναι σημαντικό, οι δικαιολογίες εξαφανίζονται.

2# Γίνε το καλύτερο βαρόμετρο του εαυτού σου. Οι άλλοι σίγουρα δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις κάνετε δικές σας. Η αποδοχή των αυτόκλητων σχολίων των άλλων μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια σας. Θυμηθείτε, αυτός είναι ο δικό σας στόχος και υπάρχει λόγος για τον οποίο επιλέξατε να τον πετύχετε. Μάθετε να εμπιστεύεστε τη σοφία του ενστίκτου σας. Το να τοποθετείτε τον εαυτό σας ως τον πρωταρχικό σας σύμβουλο μπορεί να σας δώσει τη σαφήνεια και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προχωρήσετε μπροστά.

3# Βρες ένα ουσιαστικό σημείο αναφοράς. Είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να κινηθείτε μέσα στα… χαρακώματα; Πιθανώς όχι. Σκεφτείτε μια στιγμή που οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ σας – όταν δεν νιώθατε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά – αλλά τελικά τα καταφέρατε. Τι έγινε τότε; Τι κάνατε διαφορετικά; Τι σοφία μπορείτε να αντλήσετε από αυτό και να την εφαρμόσετε στο τρέχον σενάριο; Πιθανότατα μπορείτε να μεταφέρετε μία ντουζίνα με πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες στην τρέχουσα περίστασή σας και να επιτύχετε μια σημαντική ανακάλυψη. Επιπλέον, αναπόφευκτα θα αυξήσετε τα σημεία αναφοράς σας πολεμώντας μέσα στα χαρακώματα ξανά και ξανά. Τα χρήσιμα μαθήματα πάντα βοηθούν.

4# Κόψε την δουλειά σε κομμάτια. Οι μεγάλες επιτυχίες δεν έρχονται ποτέ μέσα σε μια νύχτα. Σκεφτείτε τα διαμάντια, τις ιατρικές ή τεχνολογικές καινοτομίες—ακόμα και την ανθρώπινη ζωή. Χρειάζεται χρόνος. Το θέμα εδώ είναι να αγκαλιάσουμε τις δυσκολίες. Βάλτε το μυαλό σας να κάνει τη δουλειά, όσο δύσκολη ή χρονοβόρα κι αν είναι. Αντί να προσπαθείς να ανέβεις ένα βουνό μέσα σε μια ημέρα, προσπάθησε να κόψεις την δουλειά σε κομμάτια. Και στη συνέχεια ξεκίνα με το πρώτο βήμα. Έτσι θα ξεκινήσεις να καταγράφεις πρόοδο, και φυσικά θα αποφύγεις την παγίδα της αναβλητικότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + eight =