αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να καταλάβεις έναν ψεύτη μέσα σε έναν εργασιακό χώρο

Τέσσερις τρόποι για να καταλάβεις έναν ψεύτη μέσα σε έναν εργασιακό χώρο

Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε… έναν ορό της αλήθειας. Και να καταλαβαίνουμε το πότε μας λέει κάποιο ψέμματα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι κάποιο «ειδικό ορό» για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν κάποια απλά σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν έναν ψεύτη.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις λοιπόν 4 τρόπους για να καταλάβεις έναν τέτοιο άνθρωπο στον εργασιακό σου χώρο. Φυσικά, τα εν λόγω tips μπορούν να σε βοηθήσουν και σε ανάλογες καταστάσεις στην προσωπική σου ζωή.

1# Ρώτησε τον κάτι εκτός ατζέντας. Οι ψεύτες έχουν μία fix απάντηση για κάθε ερώτηση. Τις απαντήσεις αυτές τις έχουν προβάρει, ξέρουν ότι θα ερωτηθούν. Εσύ επέλεξε να ρωτήσεις κάτι εκτός ατζέντας. Συνήθως, τέτοιες ερωτήσεις τους φέρνουν σε δύσκολη θέση και κομπιάζουν. Κάπως έτσι έχεις μία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ.

2# Άκου περισσότερο από ότι μιλάς. Αφήστε τον να μιλήσει. Κι άλλο. Περισσότερο. Μην διακόπτετε. Παρατηρήστε πως μιλάει όταν άγχεται, αν φωνάζει ή σηκώνει τον τόνο της φωνής του, αν βήχει ή καθαρίζει τον λαιμό του. Όλα αυτά είναι σημάδια της έντασης που βιώνει. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως όσοι έχουν αυτά τα σημάδια λένε ψέμματα. Αλλά λίγη παρατηρητικότητα δεν βλάπτει.

3# Παρατήρησε το πως λέει «όχι». Πώς αρνείται; Πώς λέει «όχι»; Λέει «όχι» και κοιτάει αλλού; Κλείνει τα μάτια; Λέει «όχι» μετά από δευτερόλεπτα δισταγμού; Τραβάει τα φωνήεντα της λέξης;

4# Ζήτα του να πει την ιστορία ανάποδα. Σας αφηγείται κάτι, ένα περιστατικό που υποψιάζεστε ότι είναι ψευδές. Αρχίστε να ρωτάτε λεπτομέρειες από το τέλος προς την αρχή της ιστορίας. Επειδή, ο ψεύτης έχει προβάρει την ιστορία με λογική αρχή, μέση και τέλος, όσο καλός κι αν είναι δεν μπορεί να θυμηθεί γεγονότα που δεν έγιναν ποτέ, ανάποδα. Το «πίσω – μπρος» μπερδεύει και όσες «σάλτσες» κι αν προσθέσει, κατά την αφήγηση θα κάνει λάθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =