αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις τρόποι για να δείξεις την αξία σου σε μία job interview (και να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως leader)

Τέσσερις τρόποι για να δείξεις την αξία σου σε μία job interview (και να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως leader)

Συγχαρητήρια, σας κάλεσαν για μια συνέντευξη για δουλειά— και μάλιστα σε μια εταιρεία στην οποία θέλετε να εργαστείτε. Αλλά μετά την αρχική χαρά, τώρα πρέπει να προετοιμαστείτε και να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε καλή απόδοση.

Κάπου εκεί το άγχος κάνει την εμφάνιση του. Το να ξεκινάς με φόβο δεν είναι ποτέ καλή προσέγγιση. Εάν ανησυχείτε για το πώς κάποιος θα σας κρίνει, μεταφέρετε όλη την εξουσία στον υπεύθυνο προσλήψεων. Πάρτε πίσω αυτή τη δύναμη. Η συνέντευξη είναι μια ευκαιρία να εντυπωσιάσετε και να αυξήσετε τον σεβασμό του άλλου για εσάς. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να δείτε τον εαυτό σας ως ηγέτη. Ακολουθούν 4 τρόποι για να λάμψετε ως ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης:

Έχε μια νοοτροπία ηγέτη

Αυτή είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε πέρα ​​από ιεραρχίες. Δείτε τη συνέντευξη για δουλειά ως ευκαιρία να παρακινήσετε και να εμπνεύσετε. Μπορεί ένα κατώτερο μέλος να εμπνεύσει ένα ανώτερο; Απολύτως. Είναι αυτή η ηγεσία που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε ως υποψήφιο – και θα σας βοηθήσει να πάρετε τη δουλειά. Μελετώντας ό,τι μπορείτε για τον υπεύθυνο προσλήψεων, την εταιρεία και τη δουλειά. Στη συνέχεια, πηγαίντε στη συνέντευξη προετοιμασμένοι για να δείξετε πόσο ενθουσιασμένοι είστε με τη θέση και το πόσο κατάλληλος είστε για αυτή.

Στη συζήτηση, να είστε δυναμικοί. Μην φοβάστε να μετακινήσετε τη συζήτηση σε νέους τομείς και να εισαγάγετε νέα points στο τραπέζι. Σκεφτείτε τη συνέντευξη ως διάλογο ,και όχι ως διαδικασία στην οποία απλώς αντιδράτε παθητικά σε ερωτήσεις. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διαμορφώσετε τη συζήτηση.

Παρουσίασε τον εαυτό σου ως ηγέτη

Φυσικά θα έρθετε στη συνέντευξη με ένα σύνολο απαντήσεων σε αναμενόμενες ερωτήσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να έχετε και ένα σύνολο ερωτήσεων που θα κάνετε. Επίσης υπάρχουν μερικές ακόμα κινήσεις που μπορείς να κάνεις στη διάρκεια της συνέντευξης. Σκεφτείτε τις πρώτες λέξεις που θα πείτε. Μπορείς να ανοίξεις με το εξής: «Έχω ακούσει τόσα πολλά για σένα και την εταιρία, οπότε είναι υπέροχο που σας γνωρίζω από κοντά». Το να έχετε ένα άνοιγμα στο μυαλό σας θα σας δώσει αυτοπεποίθηση. Επίσης να έχεις σκεφτεί δύο ή τρεις λόγους για τους οποίους πιστεύεις ότι είσαι κατάλληλος για τη θέση. Παρουσίασε τους και κάνε τους να φαίνονται ως κάτι συναρπαστικό. Μπορεί να είναι τα δυνατά σημεία που έχετε ή οι εργασιακές εμπειρίες που έχετε. Για το τέλος: Αντί να τελειώσετε με κάτι γενικό, όπως «ευχαριστώ για τον χρόνο σας», τελειώστε με μια πρόσκληση για δράση που σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο της πρόσληψης. Μπορεί να είναι: «Ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα και την πιθανότητα να γίνω μέλος της ομάδας σας». Αυτό το κλείσιμο δείχνει εμπιστοσύνη.

Η γλώσσα του ηγέτη

Χρησιμοποιήστε που δείχνουν το πόσο σου αρέσει η δουλειά και την ετοιμότητά σου για αυτήν. Φράσεις όπως «Είμαι παθιασμένος με τον ρόλο» ή «Πιστεύω απολύτως ότι έχω την εμπειρία να είμαι επιτυχημένος» και «Μου αρέσει πολύ η ιδέα να είμαι μέλος της ομάδας σας», σε κάνουν να φαίνεσαι ως άτομο με θετικότητα και αυτοπεποίθηση- κάποιος που μπορεί να εμπνεύσει τους γύρω του. Μην καυχιέστε. Αντίθετα, δείξτε ότι ακολουθείτε μια συνεργατική προσέγγιση στην ηγεσία. Αυτό είναι κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα σήμερα. Αποφύγετε, λοιπόν, την υπερβολική χρήση του «εγώ» Μετατοπίστε την εστίαση από τον εαυτό σας στην ομάδα, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «εμείς».

Οι ηγέτες είναι επίσης καλοί ακροατές. Δείξτε ότι αυτό είναι ένα από τα δυνατά σας σημεία χρησιμοποιώντας φράσεις όπως: «Ποια είναι η άποψή σας για αυτό;» ή «Σας ακούω» ή «Πείτε μου περισσότερα» ή «Είναι τόσο ενδιαφέρον, ευχαριστώ που το μοιράζεστε μαζί μου».

Οι κινήσεις

Να θυμάστε ότι όποιες λέξεις κι αν χρησιμοποιείτε, το σώμα σας μεταφέρει επίσης σημαντικά μηνύματα. Η ηγεσία ξεκινά με τη φωνή σας: Να «χρωματίζετε» την φωνή σας. Βάλτε ενέργεια στην ομιλία σας. Κάντε ξεκάθαρο τον ενθουσιασμό σας. Έχετε ένα ζεστό χαμόγελο και κοιτάξτε τον συνομιλητή σας απευθείας στα μάτια. Η στάση σας πρέπει να είναι ευθεία και τα χέρια σας ανοιχτά μπροστά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =