αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να βρεις τον «μεγάλο σκοπό» στην ζωή σου

Τέσσερις τρόποι για να βρεις τον «μεγάλο σκοπό» στην ζωή σου

Μήπως είσαι από αυτούς που πάνε κάθε πρωί στην δουλειά τους, μετά επιστρέφουν σπίτι τους κουρασμένοι, την επόμενη ημέρα κάνουν πάλι το ίδιο, και το πρόγραμμα είναι ίδιο κάθε ημέρα; Χωρίς να υπάρχει κάποιο πλάνο και κάποιος τελικός προορισμός. Δεν είναι περίεργο. Πολλοί άνθρωποι είναι σε αυτή την κατάσταση. Και μοιάζουν μπερδεμένοι.

Όμως οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, έχουν μεταξύ άλλων, ένα κοινό στοιχείο: Έναν «μεγάλο σκοπό». Αυτός δεν είναι απαραίτητα τα χρήματα. Άλλωστε τα χρήματα μπορούν να έρθουν στην συνέχεια, αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Αλλά αυτό που πρέπει να έχεις πρώτα από όλα, είναι έναν «μεγάλο σκοπό». Να ξέρεις που θες να πας και γιατί.

Το αμερικανικό success.com δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Και παραθέτει 4 τρόπους για να βρεις τον «μεγάλο σκοπό» σου.

1# Dig deep. Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου. Οι οποίες θα σε οδηγήσουν στις απαντήσεις που χρειάζεσαι για να αναπτυχθείς. Ρώτα τον εαυτό σου: Τι σκέφτομαι; Τι άλλο είναι δυνατό; Θα μου άρεσε αυτό; Και απλά: Γιατί;

2# Φτιάξε έναν «χάρτη» του μέλλοντος σου. Φτιάξε ένα «passion plan» βασιζόμενο σε 3 άξονες: Τις εταιρείες που προκαλούν το ενδιαφέρον σας, τις περιγραφές θέσεων εργασίας που ακούγονται διασκεδαστικές, και τις συγκεκριμένες λειτουργίες που σας άρεσαν στις περιγραφές των θέσεων εργασίας. Στην συνέχεια δες που πρέπει να ψάξεις. Εξέτασε το αν χρειάζεσαι κάποια επιπλέον Εκπαίδευση. Και βρες άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πεδίο εργασίας που σε ενδιαφέρει.

3# Ο κανόνας 40/20. Δόμησετο χρόνο σου, ώστε να εργάζεσαι 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά προϋπολογίζεις 20 επιπλέον ώρες για να κάνεις πράγματα εκτός γραφείου, που θα σε βοηθήσουν όμως στην καριέρα σου. Βελτίωσε το Linkedin προφίλ σου ή αναβάθμισε το βιογραφικό σου. Ανέπτυξε το δίκτυο σου και βρες ανθρώπους στις σωστές εταιρίες. Αν αναλωθείς μόνο στην «βάρδια» που κάνεις κάθε ημέρα στην δουλειά, δεν θα ξεφύγεις ποτέ από αυτή.

4# Δες την μεγάλη εικόνα. Αποφάσισε τι είναι αυτό που θες να κάνεις. Που θες να είσαι σε 3 ή 5 χρόνια από σήμερα. Λάβε υπόψη αυτό που θες εσύ, και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι για εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =