αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να βγάλεις τα τοξικά άτομα εκτός παιχνιδιού

Τέσσερις τρόποι για να βγάλεις τα τοξικά άτομα εκτός παιχνιδιού

Οι τοξικοί άνθρωποι μπορούν να σας ρουφήξουν την ενέργεια γρήγορα. Όμως, δυστυχώς, ξέρουν πώς να καμουφλαριστούν και λόγω της κακόβουλης πρόθεσής τους, συχνά βρίσκουν τρόπους να ξεγελάσουν την ευγένεια των αξιοπρεπών, καλοπροαίρετων ανθρώπων γύρω τους.

Το να προσπαθείς να διαχειριστείς τα παιχνίδια του μυαλού ενός τοξικού ανθρώπου μπορεί να είναι κουραστικό. Έτσι, αντ ‘αυτού, μπορείτε να βρείτε τρόπους για βγάλετε αυτά τα άτομα εκτός παιχνιδιού και να τα αφήσετε να παρασυρθούν σε ένα χάος που δημιουργούν οι ίδιοι. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να ξεπεράσετε τους τοξικούς ανθρώπους, όπως τους διαβάσαμε στο αμερικανικό power of positivity.

Αποφύγετε και αγνοήστε τους τοξικούς ανθρώπους

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεπεράσεις τους τοξικούς ανθρώπους είναι απλώς να μην ασχολείσαι με τις συμπεριφορές τους. Οι τοξικοί άνθρωποι ευδοκιμούν από τις αντιδράσεις σας προς αυτούς, καθώς αυτές οι αντιδράσεις τροφοδοτούν… τη φωτιά και τους επιτρέπουν να σας εκμεταλλεύονται και να σας χειραγωγούν. Επομένως, το καλύτερο ποντάρισμα σας σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις είναι να αγνοήσετε τους τοξικούς ανθρώπους, κάτι που διασφαλίζει ότι δεν έχουν τίποτα για να αλληλεπιδράσουν. Αυτό συνήθως τους απογοητεύει, και είναι προς το συμφέρον σας.

Αναγνωρίστε λιγότερες εμφανείς μορφές τοξικότητας

Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τους τοξικούς ανθρώπους εάν δεν είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα σημάδια τοξικότητας. Ενώ ορισμένοι επιβλαβείς άνθρωποι θα εμφανίσουν τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά με προφανείς και εύκολους τρόπους, πολλοί επιλέγουν πιο… λεπτές προσεγγίσεις.

Επιπλέον, η εκμάθηση της αναγνώρισης διαφορετικών τύπων τοξικότητας σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την προσέγγισή σας σε αυτούς για να ξεπεράσετε τους τοξικούς ανθρώπους που διαπράττουν αυτές τις ενέργειες. Ακολουθούν ορισμένες μορφές τοξικότητας που πρέπει να λάβετε υπόψη: Υπερβολικός Κυνισμός, όταν κάποιος κατευθύνει άδικα την οργή του σε ορισμένα άτομα, οποιος ”στραγγίζει” την καλοσύνη και την ψυχική σας υγεία.

Ρυθμίστε τα συναισθήματά σας γύρω από τοξικούς ανθρώπους

Η ”συναισθηματική ρύθμιση” είναι μια τεράστια δεξιότητα που πρέπει να μάθουν όλοι και αυτή η ικανότητα θα δοκιμαστεί όταν έχετε να κάνετε με τοξικούς ανθρώπους. Πολλοί τοξικοί άνθρωποι ξέρουν πώς να πατήσουν… τα κουμπιά σας και να σας θυμώσουν ή να σας κάνουν να λυπηθείτε, με στόχο για άλλη μια φορά να πάρουν αυτό που θέλουν.

Όταν ξέρετε πώς να ρυθμίζετε και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας, μπορείτε να αποφύγετε να δώσετε στους τοξικούς ανθρώπους τις επιθυμητές αντιδράσεις. Εδώ είναι μερικές συμβουλές: Έλεγξε τα συναισθήματά σου. Διάλεξε τις μάχες σου. Εστίαση στον ορθολογισμό.

Αφήστε τους τοξικούς ανθρώπους να αποκαλυφθούν

Επειδή οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να είναι χειριστικοί, είναι κοινή πεποίθηση ότι μοιάζουν σχεδόν με εγκέφαλους που είναι πάντα τρία βήματα μπροστά. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι και οι τοξικοί άνθρωποι είναι ανθρώπινα όντα. Κάνουν λάθη και είναι ανασφαλείς.

Αν δεν παίζετε τα παιχνίδια τους, η πραγματική τους φύση πάντα αποκαλύπτεται τελικά. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, ώστε να ξεπεράσετε τους τοξικούς ανθρώπους αφήνοντάς τους να αποκαλυφθούν:

Αφήστε τα ψέματά τους να τους ταξιδέψουν ρέουν

Είναι δύσκολο να παρακολουθείς ένα ψέμα και να μην νευριάζεις, πόσο μάλλον πολλά. Ωστόσο, οι τοξικοί άνθρωποι τελικά θα σκοντάψουν και κατά λάθος θα έρθουν σε αντίθεση με τον εαυτό τους. Μπορείτε να επισημάνετε την αντίφαση και να παρακολουθήσετε τον ιστό των ψεμάτων που παραθέτουν.

Μην απολογείστε

Δεν χρωστάς εξήγηση στους τοξικούς ανθρώπους. Συχνά, η προσπάθεια υπερβολικής εξήγησης μιας κατάστασης σε κάνει να φαίνεσαι πιο ένοχος ή τους επιτρέπει να σε χειραγωγήσουν. Το “όχι” είναι μια πλήρης πρόταση, οπότε απλά πείτε “όχι”. Ένα τοξικό άτομο θα είναι απογοητευμένο που δεν τα καταφέρνει θα δείξει σημάδια τοξικότητας όταν δεν συγκινηθείτε από τις προσπάθειές του.

Ζητήστε απλές, ευθείες απαντήσεις

Οι τοξικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ασαφείς δηλώσεις και απαντήσεις για να ελέγξουν τους ανθρώπους γύρω τους. Αντί να παίζετε παιχνίδια εικασιών και να τους συμπληρώνετε τα κενά, ενεργήστε ψυχρά και ζητήστε διευκρινίσεις. Θα πάρεις χρήσιμες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 4 =