αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωση σου αμέσως

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωση σου αμέσως

Στον σημερινό κόσμο, η υπερβολική αφθονία πληροφοριών και ο μεγάλος αριθμός περισπασμών καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη τη συγκέντρωση στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών. Δεν είναι εύκολο να εστιάσεις στα σημαντικά, και να μείνεις εκεί.

Και τι μπορείς να κάνεις στην εποχή των περισπασμών που ζούμε; Εδώ είναι 4 γρήγοροι τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωση σου.

1# Βρες τις «καλές ώρες» σου. Η συγκέντρωση της προσοχής δεν εξαρτάται μόνο από τις προσπάθειές σας, αλλά και από… βιολογικά δεδομένα. Δεν είναι όλοι πρωινοί τύποι. Ούτε όλοι βραδινοί τύποι. Παρατηρήστε τον εαυτό σας για μερικές ημέρες, θέτοντας τις πιο σημαντικές εργασίες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Λάβετε υπόψη επίσης ότι η παραγωγικότητά σας ίσως αλλάζει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μερικές ημέρες θα φαίνονται πιο παραγωγικές από όλες τις άλλες. Δες σε ποιες ημέρες και ώρες είσαι πιο αποδοτικός. Και χτίσε το πρόγραμμα σου ανάλογα.

2# Εκπαίδευσε το μυαλό σου, όπως… τους μύες σου. Ένα άνθρωπος δεν μπορεί να τρέξει σε έναν… μαραθώνιο από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται προπόνηση. Κάπως έτσι είναι και με το μυαλό σου- δεν μπορείς να εστιάσεις non-stop σε μία δουλειά για ώρες, από την Day 1. Πρώτα, κάντε τον κύκλο εργασίας σας σύντομο, όπως, για παράδειγμα, στη γνωστή τεχνική Pomodoro: 20 λεπτά δουλειά, 5 λεπτά ξεκούραση. Με την πάροδο του χρόνου, αυξήστε αυτό το όριο κατά 1-2 λεπτά. Σύντομα θα μπορείτε να εργαστείτε παραγωγικά για μια ολόκληρη ώρα ή παραπάνω, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για ξεκούραση.

3# Τα σημαντικά tasks το πρωί. Κάντε το μέρος της πρωινής σας ρουτίνας. Από ολόκληρη τη σειρά εργασιών, επιλέξτε 1-3 από τις πιο σημαντικές. Αυτές για τις οποίες πρέπει να δώσετε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Κάντε αυτές τις δουλειές το πρωί. Είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσετε την εστίασή σας στις πιο κρίσιμες και βασικές εργασίες. Η επιθυμία να εκτελεστεί ένας μεγάλος αριθμός λειτουργιών ταυτόχρονα μειώνει τη συγκέντρωση και την ποιότητα της εργασίας που γίνεται. Άρα πρέπει να κάνεις αυτόν τον διαχωρισμό, για να ξέρεις που θα δώσεις την προσοχή και την ενέργεια σου.

4# Χρόνος για ξεκούραση. Έχουμε ξανά μιλήσει για την αξία των διαλειμμάτων. Για να γίνεις πρωταθλητής στην άρση βαρών, πρέπει να προπονείσαι πολύ, να τρως πολύ και να ξεκουράζεσαι πολύ. Αν αφαιρέσετε τουλάχιστον ένα συστατικό, στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα επιτύχετε καλά αποτελέσματα, και στη χειρότερη, θα έχετε προβλήματα υγείας από την εξάντληση. Αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής στη συγκέντρωση, το ίδιο ισχύει και για σένα. Δεν μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι όλη την ώρα. Όσο περισσότερο εργάζεστε, τόσο λιγότερο χαλαρώνετε, και τόσο πιο αδύναμος είναι ο εγκέφαλός σας και η ικανότητά του να επικεντρώνεται σε κάτι. Αντίθετα, μόλις 5 λεπτά ξεκούρασης μετά από μια ώρα εργασίας σας επιτρέπουν να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες και να προχωρήσετε ξανά με υψηλή παραγωγικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να χρησιμοποιήσεις τα διαλείμματα, έτσι ώστε να είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − three =