αρχικηVIRALΤέσσερις τρόποι για να απαντήσεις σε ένα αρνητικό σχόλιο

Τέσσερις τρόποι για να απαντήσεις σε ένα αρνητικό σχόλιο

Οι περισσότεροι από εμάς, δυστυχώς, έχουμε ακούσει κάποιο ή κάποια αρνητικά σχόλια στη ζωή μας. Κάτι που είναι ακόμα πιο εύκολο στην εποχή των social media που ζούμε. Όπου η έκθεση είναι πολύ μεγαλύτερη και φυσικά όλοι έχουν… άποψη για όλα.

Αλλά πως μπορείς να απαντήσεις σε ένα τέτοιο σχόλιο; Εδώ είναι 4 τρόποι.

1# Αγνόησε το. Πολλές φορές π.χ. στα social media μπαίνουμε σε μια διαδικασία να απαντάμε σε όλα τα αρνητικά σχόλια. Λάθος. Η σιωπή καμιά φορά είναι πιο δυνατή από τις λέξεις. Με αυτό τον τρόπο θα στείλεις το μήνυμα ότι για σένα δεν μετράει η γνώμη του άλλου σε τέτοιο βαθμό που δεν καταδέχεσαι καν να απαντήσεις. Επίσης, με τη σιωπή θα αποφύγεις τους καβγάδες. Αυτή η τακτική είναι η καλύτερη όταν ξέρεις ότι αυτός που σου μιλάει με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή.

2# Δες τη θετική πλευρά. Σκέψου μόνο ότι η κριτική και το feedback, μπορούν να μας κάνουν ολοένα και καλύτερους. Ακόμα και ένα αρνητικό σχόλιο μπορεί να έχει την θετική του πλευρά. Δες που εστιάζει το σχόλιο, και εξέτασε το αν μπορείς να βελτιωθείς σε κάποιο κομμάτι.

3# Πες στον άλλο ότι σε προσβάλει. Τα κακόβουλα σχόλια μπορούν να καταστρέψουν σχέσεις, οπότε κάποιες φορές είναι καλό να λες ευθέως ότι έχεις πρόβλημα με τον τρόπο που σου μιλάει κάποιος. Αν δεν το πεις ευθέως, η κατάσταση θα συνεχιστεί και είναι πιθανό να διαλυθεί η σχέση σου ή η φιλία, ίσως επειδή η άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνει πώς σε ενοχλεί.

4# Βάλε το χιούμορ σου να δουλέψει. Μερικές φορές το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά. Το άτομο ή τα άτομα που σχολιάζουν είτε έχουν συναισθηματικό πρόβλημα, είτε επίτηδες προσπαθούν να σε πληγώσουν. Απάντησε με χιούμορ και απέφυγε τις συγκρούσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =