αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να απαντήσεις σε ένα αρνητικό σχόλιο

Τέσσερις τρόποι για να απαντήσεις σε ένα αρνητικό σχόλιο

Οι περισσότεροι από εμάς ακούμε (και) αρνητικά σχόλια στη ζωή μας. Ειδικά στην εποχή των social media αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο, αφού με ένα κλικ κάποιος μπορεί να σχολιάσει κάτι για εσένα, ακόμα κι αν δεν σε γνωρίζει προσωπικά. Αρνητικά σχόλια μπορεί να ακούς στην δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή.

Αλλά πως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις; Εδώ είναι 4 τρόποι λοιπόν για να αντιμετωπίσεις ένα αρνητικό σχόλιο.

1. Αγνόησε το

Όταν αγνοείς κάτι, δεν σημαίνει ότι νικιέσαι επειδή μένεις σιωπηλός. Η σιωπή καμιά φορά είναι πιο δυνατή από τις λέξεις, με αυτό τον τρόπο θα στείλεις το μήνυμα ότι, για σένα δεν μετράει η γνώμη του άλλου σε τέτοιο βαθμό που δεν καταδέχεσαι καν να απαντήσεις. Επίσης, με τη σιωπή θα αποφύγεις τους καβγάδες.

2. Μέτρα μόνο τη θετική πλευρά

Αν είσαι κι εσύ στην προσπάθεια εύρεσης θετικής ενέργειας και θετικών καταστάσεων η λύση είναι πολύ απλή. Σκέψου μόνο ότι η κριτική και το feedback, μπορούν να μας κάνουν ολοένα και καλύτερους. Ακόμα και ένα προσβλητικό σχόλιο μπορεί να έχει την θετική του πλευρά.

3. Πες τους ότι σε προσβάλλουν

Τα κακόβουλα σχόλια μπορούν να καταστρέψουν σχέσεις, οπότε κάποιες φορές είναι καλό να λες ευθέως ότι έχεις πρόβλημα με τον τρόπο που σου μιλάει κάποιος. Αν δεν το πεις ευθέως, η κατάσταση θα συνεχιστεί και είναι πιθανό να διαλυθεί η σχέση σου ή η φιλία, ίσως επειδή η άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνει πώς σε ενοχλεί.

4. Αντιμετώπισε το με χιούμορ

Μερικές φορές το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά. Δεν χρειάζεται να λαμβάνεις υπόψη όλες τις γνώμες και τα σχόλια. Απάντησε με χιούμορ και απέφυγε τις συγκρούσεις. Άλλωστε το χιούμορ μεγαλώνει τη ζωή και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τις άσχημες καταστάσεις με καλύτερη ψυχολογία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =