αρχικηVIRALΤέσσερις συνηθισμένες φράσεις που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν

Τέσσερις συνηθισμένες φράσεις που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν

Οι χειριστικοί άνθρωποι μπορεί να είναι παντού γύρω σου. Στον επαγγελματικό ή τον προσωπικό σου κύκλο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Να παραπλανούν.

Και μπορούν να το καταφέρουν χωρίς καν να το καταλάβεις. Όσοι βρίσκονται κοντά στους χειριστικούς ανθρώπους δεν καταλαβαίνουν τα πραγματικά τους κίνητρα, παρά μόνο όταν είναι αργά και το κακό έχει ήδη γίνει.

Τι μπορείς να κάνεις; Τώρα θα δούμε μερικές συνηθισμένες φράσεις που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν. Αν διαπιστώσεις ότι ένα άτομο τις χρησιμοποιεί συχνά, ίσως κάτι δεν πάει καλά…

1. Παρεξήγησες αυτό που είπα

Αυτή είναι μια συνηθισμένη φράση των χειριστικών ανθρώπων, όταν τους πιάνουν να λένε ή να κάνουν κάτι παραπλανητικό. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν αμφιβολίες.

Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο να δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Παίρνουν χαρά, όταν προκαλούν σύγχυση στους άλλους. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι, ότι δεν ήμασταν εμείς αυτοί που μπερδευτήκαμε και ότι κατανοήσαμε πλήρως αυτό που έγινε ή που ειπώθηκε.

2. Φέρεσαι τρελά/παράλογα

Αυτή η φράση μοιάζει πολύ με την προηγούμενη. Ο σκοπός και πάλι είναι να δημιουργήσουν αμφιβολίες. Η βασική διαφορά είναι πως αυτή η φράση είναι μια ευθεία επίθεση στις διανοητικές μας ικανότητες.

Δεν έχει καμία σημασία το ύφος με το οποίο λέγεται αυτή η φράση. Σημασία έχει το περιεχόμενο και το πλαίσιο.

3. Είσαι πολύ ευαίσθητος

Όχι, δεν είσαι. Είσαι ένας λογικός άνθρωπος. Κανείς δεν αντιδρά ωραία, όταν καταλαβαίνει, ότι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν.

Συνήθως, οι ευαίσθητοι άνθρωποι πέφτουν θύματα χειραγώγησης, γιατί είναι εκείνοι που νοιάζονται, καταλαβαίνουν και συμπάσχουν.

4. Είσαι υπερβολικός

Όταν αντιδράσεις για κάτι που είπε ή έκανε το χειριστικό άτομο, είναι πιθανό να προσπαθήσει να… σβήσει την φωτιά λέγοντας σου ότι είσαι υπερβολικός στην αντίδραση σου. Θα σου πει πιθανόν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά του και ότι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν αντιδράσει με τον τρόπο που αντέδρασες εσύ. Θα σε βάλει σε μια κατάσταση σύγκρισης με άλλους (ακόμα κι αν τα παραδείγματα που θα παραθέσει είναι fake).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 11 =