αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που πρέπει να κόψεις, αν θες να ολοκληρώνεις τα πιο σημαντικά tasks της ημέρας

Τέσσερις συνήθειες που πρέπει να κόψεις, αν θες να ολοκληρώνεις τα πιο σημαντικά tasks της ημέρας

Όταν μιλάμε για παραγωγικότητα, συνήθως εστιάζουμε σε κινήσεις και κόλπα που μας βοηθούν να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Αλλά πολλές φορές, πρέπει να αφαιρέσουμε μερικές κακές συνήθειες από το πρόγραμμα μας για να ολοκληρώσουμε τελικά τις πιο σημαντικές εργασίες. Πρέπει να διαγράψουμε κάποια πράγματα από το πρόγραμμα μας, για να γίνουμε πιο παραγωγικοί.

Εδώ είναι λοιπόν 4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, αν θες να ολοκληρώνεις τα πιο σημαντικά tasks της ημέρας. Είναι μερικές συνήθειες που μπορούν να σε σαμποτάρουν. Άσε τις στην άκρη.

1# Τσεκάρεις τα emails νωρίς το πρωί. Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες. Και είναι ένα λάθος που κάνουν αρκετοί άνθρωποι. Μην τσεκάρεις τα emails νωρίς το πρωί. Είναι πιθανό να αποσπάσουν την εστίαση σου. Και να σου «φάνε» περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά είχες υπολογίσεις. Καθόρισε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για να τσεκάρεις τα emails σου αργότερα μέσα στην ημέρα.

2# Λες «ναι» σε όλα. Πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να λένε «ναι» σε κάθε νέα ευκαιρία που προκύπτει και σε οποιαδήποτε πρόταση. Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

3# Γεμίζεις υπερβολικά το πρόγραμμα σου. Μην προσπαθείς να γεμίσεις ακόμα και το… τελευταίο λεπτό της εργάσιμης ημέρας. Όλα χρειάζονται πάντα περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε. Άσε λοιπόν χρονικά κενά για να «ανασάνεις» ή για να ολοκληρώσεις κάποια σημαντικά tasks που τελικά χρειάζονται παραπάνω χρόνο.

4# Scrollάρεις υπερβολικά (και άσκοπα) στα social media. Σίγουρα σου έχει τύχει να μπεις για 5 λεπτά στο Facebook ή στο YouTube, και να μείνεις εκεί… για 1 ώρα. Η ροή και οι πληροφορίες είναι τόσες πολλές, που είναι ικανές να σε παρασύρουν. Όταν δουλεύεις, άσε τα social media στην άκρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =