αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που θα σε κάνουν να μαθαίνεις τα πάντα γρηγορότερα

Τέσσερις συνήθειες που θα σε κάνουν να μαθαίνεις τα πάντα γρηγορότερα

«Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», όπως λέει και ο Mark Zuckerberg. Μπορεί σήμερα να θεωρείς ότι κατέχεις όλες τις δεξιότητες που θα σε κρατήσουν σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο, ωστόσο οι ίδιες δεξιότητες μπορεί να μην είναι hot, μετά από λίγο. Το μυστικό εδώ, είναι να προσαρμόζεσαι συνεχώς στα νέα δεδομένα, μαθαίνοντας όλες τις νέες γνώσεις που σου είναι απαραίτητες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου φροντίζουν να μένουν πάντα «μέσα στις εξελίξεις» και να μαθαίνουν ότι νέο υπάρχει και τους αφορά. Πως όμως μπορείς μέσα στο -πιθανότατα πιεστικό- πρόγραμμα σου, να μαθαίνεις γρηγορότερα τις γνώσεις που θέλεις; Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει μερικούς πρακτικούς τρόπους. Εδώ είναι 4 από αυτούς.

1# Διάβασε πιο γρήγορα. Ο χρόνος όπως είπαμε είναι περιορισμένος. Προσπάθησε να διαβάζεις πιο γρήγορα. Ένα tips για αυτό είναι να διαβάζεις μερικές λέξεις- κλειδιά, και όχι όλο το κείμενο αν είναι μακροσκελές. Επίσης ίσως είναι χρήσιμο κάποιες φορές, να διαβάζεις μόνο τις πρώτες παραγράφους.

2# Το περιβάλλον. Παίζει ρόλο το περιβάλλον στο οποίο π.χ. διαβάζεις ένα βιβλίο. Φρόντισε να βρεις έναν ήσυχο χώρο, να περιορίσεις τους αντιπερισπασμούς και θα ήταν ακόμα καλύτερο να μην υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στον χώρο.

3# Κράτα σημειώσεις. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στο μυαλό σου. Κράτα σημειώσεις, την στιγμή που μαθαίνεις κάτι καινούργιο ή προκύπτει μια ιδέα. Στην συνέχεια, όταν έχεις περισσότερο χρόνο μπορείς να διαβάσεις πιο αναλυτικά τις σημειώσεις σου.

4# Εξάσκηση στην πράξη. Καλή η θεωρία, αλλά αν δεν κάνεις κάτι στην πράξη μάλλον θα… αργήσεις πολύ να το εμπεδώσεις. Ίσως να μην καταφέρεις καν να μάθεις ουσιαστικά μια νέα γνώση. Μετά την θεωρία, είναι απαραίτητη η πρακτική άσκηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =