αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που είναι ικανές να καταστρέψουν την καριέρα σου

Τέσσερις συνήθειες που είναι ικανές να καταστρέψουν την καριέρα σου

Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν την επαγγελματική διαδρομή τους να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, οι ίδιοι να μην είναι χαρούμενοι, αλλά από την άλλη δεν κάνουν κάτι για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Δεν αλλάζουν τις κακές συνήθειες που τους οδηγούν όλο και πιο κοντά στην αποτυχία.

Αλλά τελικά, τι είναι αυτό που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σου; Ας αφήσουμε στην άκρη την θεωρία και να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Το It’s Possible παρουσιάζει 4 συνήθειες που είναι ικανές να καταστρέψουν την καριέρα σου. Αν έχεις κάποια/ες από αυτές, τώρα ξέρεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις.

1# Είσαι αναβλητικός

Ίσως το Νο1 πρόβλημα. Έχεις μια καλή ιδέα, ένα καλό πλάνο. Αλλά συνεχώς το αφήνεις… για αργότερα. Την μια δες έχεις αρκετό χρόνο, την άλλη αρκετά χρήματα, μετά δεν έχεις σωστούς συνεργάτες. Άσε στην άκρη τις δικαιολογίες και ξεκίνα να δρας. Το πρώτο βήμα, είναι ίσως το δυσκολότερο.

2# Είσαι ανοργάνωτος

Δεν αρκεί απλά να έχεις μια ιδέα θεωρητικά στο μυαλό σου. Πρέπει να οργανωθείς. Να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ιδέα πραγματικότητα. Να βρεις την σωστή ομάδα. Και να φτιάξεις ένα γενικότερο πλάνο που θα βάλει όλα τα δεδομένα που έχεις στο μυαλό σου, σε μια σειρά.

3# Ο Mr «δεν είναι δική μου δουλειά»

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία λογικά η αγαπημένη σου φράση θα είναι «δεν είναι δική μου δουλειά». Τέτοια άτομα δεν αναλαμβάνουν ποτέ κάποια ευθύνη, προσκολλώνται στην περιγραφή του εργασιακού τους ρόλου και δεν είναι πρόθυμα να θυσιάσουν κάποια προσωπικά τους ενδιαφέροντα στο όνομα ενός μεγαλύτερου στόχου.

4# Ακούς υπερβολικά τις γνώμες των άλλων

Ειδικά στην εποχή των social media, όλοι κάνουν κριτική σε όλους. Δεν είναι απαραίτητα κακό να ακούς το feedback. Ειδικά από άτομα που εκτιμάς. Από την άλλη, η τελική απόφαση πρέπει να ανήκει σε εσένα. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σου αποσπά την προσοχή ο γενικότερος «θόρυβος» που υπάρχει τριγύρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =