αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που φτάνουν σε υψηλές επιδόσεις στην δουλειά τους

Τέσσερις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που φτάνουν σε υψηλές επιδόσεις στην δουλειά τους

Και τελικά τι κάνουν οι άνθρωποι «υψηλών επιδόσεων» διαφορετικά από τους άλλους; Είτε μιλάμε για έναν κορυφαίο αθλητή, είτε για κάποιον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία σαν τον Jeff Bezos.

«Οι High performers δεν χρειάζεται να είναι διάσημοι. Αυτό το άτομο μπορεί να είσαι εσύ, αρκεί να υιοθετήσεις τα χαρακτηριστικά που τροφοδοτούν έναν τέτοιο τρόπο ζωής» σημειώνει το αμερικανικό Success.com.

Τι σημαίνει όμως αυτό και πως μπορεί κάποιος να μπει σε ένα τέτοιο μονοπάτι; Εδώ είναι λοιπόν 4 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που φτάνουν σε υψηλές επιδόσεις στην δουλειά τους. Μήπως να βάλεις και εσύ κάποιες από αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητα σου;

1# Αγκαλιάζουν την μοναδικότητα τους και βαδίζουν προς τον μεγάλο στόχο τους. Ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου στην αρχή, πρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου πλάνο και να βαδίσεις προς τον μεγάλο στόχο σου. Ακόμα κι αν είσαι διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους γύρω σου. Όπως εξηγεί μάλιστα το άρθρο του Success.com, στόχος σου δεν πρέπει να είναι απλά να δουλεύεις κάθε ημέρα, μέχρι μία ημέρα… να φύγεις από αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να φέρεις μια αλλαγή. «Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας εμπνέοντας άλλους; Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας και συνειδητοποιήστε ότι είστε η μυστική συνταγή για το δικό σας μεγαλείο. Όποια και αν είναι η ‘υπερδύναμη’ σας, χρησιμοποιήστε την για να ενισχύσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα» σημειώνεται.

2# Βλέπουν τον εαυτό τους ως ένα brand. Η πιο δύσκολη ερώτηση προς απάντηση, για τους περισσότερους ανθρώπους είναι: “Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος σας;”. Οι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων έχουν απάντηση. Είτε θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση που θα φτάσει σε παγκόσμια κλίμακα, είτε θέλουν να γίνουν σούπερ αθλητές. Σε κάθε περίπτωση, ο προορισμός είναι σαφής. Το επόμενο βήμα είναι να μετατρέψετε ολόκληρο το πακέτο – τα ταλέντα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας – σε brand. Πρέπει να δημιουργήσεις μια ταυτότητα. Αυτή με την οποία θέλεις να σε γνωρίζει ο κόσμος.

3# Έχουν μια «ελιτ νοοτροπία». Πολλοί πιστεύουν ότι οι πρωταθλητές σε κάθε πεδίο, γεννιούνται με ένα ταλέντο που τους κάνει να εκτοξευτούν. Ενώ το αρχικό ταλέντο παίζει έναν ρόλο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με ταλέντα που δεν χρησιμοποιούν ποτέ. Δεν αρκεί αυτο, δηλαδή, για να φτάσεις στην κορυφή. Συνήθως οι High performers έχουν 3 ιδιότητες που παίζουν ρόλο: Πόσο σκληρός είναι ο παίκτης ψυχικά, Ο χαρακτήρας που αποπνέουν (σεβασμός και καλοσύνη), Το πάθος τους για το παιχνίδι. Το τελευταίο point είναι αυτό που τροφοδοτεί την υψηλή απόδοση. Όταν έχεις εμμονή με τον σκοπό σου, δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.

4# Είναι έτοιμοι για όλα, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας. Υπάρχει μια φράση που λέει «η καλύτερη στιγμή είναι πάντα τώρα». Δεν χρειάζεται να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή ή να περιμένεις να είσαι έτοιμος 100%. Άλλωστε, όπως λέει και ο Jeff Bezos, αν περιμένεις να έχεις το 100% των πληροφοριών που θες για να πάρεις μια σημαντική απόφαση, μάλλον θα καταλήξεις να είσαι πολύ αργός. Δες τα δεδομένα, φτιάξε το πλάνο σου και βούτα στα βαθιά. Ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι το εξής: Είναι έτοιμοι για όλα, συμπεριλαμβανομένης και της αποτυχίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =