αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση. Και πετυχαίνουν τους στόχους τους

Τέσσερις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση. Και πετυχαίνουν τους στόχους τους

Όλοι έχουμε γνωρίσει κάποιον που αποπνέει αυτοπεποίθηση. Είναι άνθρωποι που μοιράζονται τις ιδέες τους χωρίς να ανησυχούν για την απόρριψη. Και χαίρονται που γνωρίζουν νέα άτομα που μπορούν να προσθέσουν στο προσωπικό τους δίκτυο. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς τα κατάφεραν;

«Η αυτοπεποίθηση είναι μια εσωτερική δουλειά», λέει η Roz Usheroff, πρόεδρος του The Usheroff Institute. «Οι άνθρωποι που διαθέτουν αυτοπεποίθηση, εμφανίζονται ως ο αυθεντικός εαυτός τους χωρίς να ζητούν συγγνώμη. Αναρωτιούνται: ‘Τι θα έκανα αν δεν φοβόμουν;’».

Μερικοί άνθρωποι βγάζουν αυτοπεποίθηση με φυσικό τρόπο, ωστόσο, είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορείτε να αποκτήσετε και να βελτιώσετε στην πορεία, εάν εξασκήσετε αυτές τις 4 συνήθειες των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση.

1# Πάντα μαθαίνουν

Η εκμάθηση νέων πραγμάτων αναπτύσσει τη νοοτροπία σας- και οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν περίεργα και αγαπούν την εξερεύνηση, λέει η Angeli Gianchandani, καθηγήτρια μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του New Haven και ιδρύτρια της Mobility Girl. «Είναι μανιώδεις αναγνώστες και επικεντρώνονται στην αυτοφροντίδα δίνοντας χρόνο σστο διαλογισμό και την άσκηση για να τροφοδοτήσουν το μυαλό τους», λέει. «Είναι η δύναμη των ιδεών και της φαντασίας τους να σκέφτονται πέρα από το συνηθισμένο, που τους ξεχωρίζει». Δεν διστάζουν να αλλάξουν πορεία βάσει νέων γνώσεων ή περιστάσεων. Βλέπουν την αποτυχία ως χρήσιμο μάθημα, αποδέχονται τις συνέπειες και μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

2# Δεν φοβούνται να κάνουν λάθος

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να ζητήσουν συμβουλές. «Νιώθουν άνετα να παραδέχονται όταν δεν ξέρουν κάτι, καθώς δεν το βλέπουν ως αδυναμία». Πολλοί άνθρωποι δεν δοκιμάζουν νέα πράγματα, δεν κάνουν ερωτήσεις, δεν ζητούν συμβουλές, για να μην χαλάσουν… την τέλεια εικόνα τους. Από την άλλοι, εκείνοι που έχουν αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να κάνουν λάθος ή να ζητήσουν βοήθεια. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι πρόθυμοι να είναι ευάλωτοι.

3# Ελέγχουν τις αρνητικές σκέψεις τους

Όλοι κάνουμε κριτική στον εαυτό μας. Και κάποιες φορές αυτό μπορεί να μας ωθήσει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Ωστόσο, άλλες φορές σας εμποδίζει να ρισκάρετε. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν πότε αυτές οι εσωτερικές σκέψεις είναι χρήσιμες ή επιβλαβείς. Μην ξεχνάς: Αυτές οι αρνητικές σκέψεις είναι απλά σκέψεις- όχι αλήθειες.

4# Είναι πρόθυμοι να μιλήσουν

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι πρόθυμοι να ανοίξουν το στόμα τους και να πουν κάτι που θέλουν. Όποιος έχει αφήσει το στίγμα του άλλωστε σε αυτόν τον κόσμο μίλησε, παρουσίασε τις ιδέες του και βρήκε μια ευκαιρία. Τολμήστε να πείτε αυτό στο οποίο πιστεύετε. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από την ανταπόκριση που θα δειτε, αν μοιραστείτε τις ιδέες σας. Θα υπάρχουν πάντα αρνητές και άνθρωποι που αμφιβάλλουν για εσάς, αλλά μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να μιλήσετε, να ρισκάρετε και να κάνετε αυτό το οποίο πιστεύετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =