αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις στρατηγικές για να αποκτήσεις μια «νοοτροπία καινοτομίας» και να φτάσεις στις καλύτερες ιδέες

Τέσσερις στρατηγικές για να αποκτήσεις μια «νοοτροπία καινοτομίας» και να φτάσεις στις καλύτερες ιδέες

Το να φέρνεις ιδέες στην επιφάνεια είναι μαγικό. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι μεγάλες ιδέες έρχονται στο κεφάλι μας… μόνες τους και χωρίς προειδοποίηση, οι καινοτόμοι γνωρίζουν ότι η δημιουργία απαιτεί δουλειά – πολλή δουλειά.

Είτε έχεις μπει στην επιχειρηματικότητα, είτε δραστηριοποιείσαι σε οποιοδήποτε πεδίο, υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να αποκτήσεις μια «νοοτροπία καινοτομίας» και να φτάσεις στις καλύτερες ιδέες. Εδώ είναι 4 τέτοιες στρατηγικές.

1# Άσε το πρόβλημα… να σε καθοδηγήσει. Πρώτα από όλα, πρέπει να εντοπίσεις το πρόβλημα. Και να παραθέσεις την δική σου λύση. Κάθε λύση ξεκινά με ένα πρόβλημα. Είναι το πρόβλημα που πρέπει να σε καθοδηγήσει. Οι καλύτεροι καινοτόμοι καθορίζουν τα προβλήματά τους συγκεκριμένα και διεξοδικά, πριν καν αρχίσουν να σκέφτονται πώς να τα αντιμετωπίσουν.

2# Να είσαι έτοιμος για την έμπνευση. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε πρόκειται να έρθει η έμπνευση, πρέπει να είσαι έτοιμος όταν συμβεί. Ακόμα κι αν γίνει μέσα σε ένα meeting ή… στην διάρκεια της νύχτας. Ένα απλό tip που χρησιμοποιούν πολλοί επιχειρηματίες, είναι οι σημειώσεις. Έχε μαζί σου πάντα ένα σημειωματάριο -χάρτινο ή ηλεκτρονικό- και κατέγραψε τις ιδέες την στιγμή που σου έρχονται. Έτσι ώστε να τις μελετήσεις και να τις αναπτύξεις αργότερα.

3# Μάθε να ακούς. Ναι, όλοι έχουμε την αίσθηση της ακοής. Αλλά στην περίπτωση μας, η… άσκοπη ακρόαση σπάνια δίνει αποτελέσματα. Είναι χρήσιμο να εντοπίσεις ποιες είναι οι πηγές που μπορούν να σε οδηγήσουν σε καινοτόμες ιδέες. Είτε πρόκειται για ένα webinar, είτε για μια συζήτηση κατά την διάρκεια ενός καφέ. Ακριβώς επειδή στην εποχή μας οι πηγές είναι αμέτρητες, πρέπει να εστιάσεις και να κάνεις τις σωστές επιλογές. Οι καλές ιδέες μπορεί να βρίσκονται γύρω σου, αλλά πρέπει να τις εντοπίσεις.

4# Μην επαναπαύεσαι. Αν έχεις ένα project ή μια υπηρεσία, και όταν βλέπεις κάτι να μην λειτουργεί η πρώτη σκέψη σου είναι: «Μην ανησυχείτε, οι χρήστες δεν πρόκειται να το δουν ποτέ», τότε ήδη έχεις επαναπαυτεί. Και έτσι δεν εξελίσσεσαι. Ναι, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να νιώσετε άνετα με την πρώτη σας ιδέα, και να μην πιεστείτε για να πάτε ένα βήμα παρακάτω. Αλλά αυτή η άνεση εμποδίζει την ανάπτυξη. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να εργαστείτε προς την καλύτερη ιδέα σας, όχι μόνο για την πρώτη ιδέα που θα σας ενθουσιάσει. Έτσι θα φτάσεις στις μεγαλύτερες καινοτομίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =