αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις μύθοι σχετικά με τους μέντορες. Και μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τους πιστεύεις

Τέσσερις μύθοι σχετικά με τους μέντορες. Και μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τους πιστεύεις

Είναι ίσως μια από τις πιο συχνές συμβουλές που θα ακούσεις στα επιχειρηματικά events: Βρες έναν καλό μέντορα. Και όντως, αυτό έχει την σημασία του. Είναι χρήσιμο να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου στο ξεκίνημα της διαδρομή  σου. Ο οποίος θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές όταν πρέπει, και θα σου μεταφέρει εμπειρίες που έχει ζήσει ο ίδιος όταν ήταν στην φάση του.

Τώρα θα δούμε κάτι διαφορετικό. Το αμερικανικό The Muse παρουσιάζει του 4 μύθους που υπάρχουν σχετικά με τους μέντορες. Αν πιστεύεις κάποιον από αυτούς τους μύθους, ήρθε η ώρα να δεις την αλήθεια.

1# Πρέπει να ζητήσεις… επίσημα από κάποιον να γίνει μέντορας σου. Όχι, δεν είναι απαραίτητο ότι θα βρεις έτσι έναν μέντορα. Σε αυτό τον ρόλο μπορεί να μπει ένας φίλος, συνεργάτης σου ή κάποιος που μόλις γνώρισες. Απλά η εξέλιξη της σχέσης σας θα οδηγήσει εκεί. Και θα είναι ο άνθρωπος που θα συμβουλεύεσαι.

2# Πρέπει απαραίτητα να είναι στο πεδίο σου. Οκ, είναι καλό ένας μέντορας να είναι στο ίδιο επαγγελματικό πεδίο με εσένα. Αλλά ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό, πάλι μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να σου δώσει καλές συμβουλές και να ταιριάζετε στην οπτική που έχετε για τα πράγματα.

3# Πρέπει να είναι στην ίδια πόλη με εσένα. Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τα δεδομένα πιο εύκολα. Εσύ μπορεί να μένεις στην Αθήνα και ο μέντορας σου στις ΗΠΑ. Και να επικοινωνείτε κάθε ημέρα μέσω Skype ή κάποιας άλλης πλατφόρμας.

4# Μπορείς να έχεις μόνο έναν μέντορα. Οι μέντορες σου μπορεί να είναι πολλοί. Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε ξέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις σου. Ίσως είναι ακόμα καλύτερο να ακούς διαφορετικές απόψεις. Και στο τέλος να σχηματίζεις την δική σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − twelve =