αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις μικρές κινήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά σε μια προαγωγή

Τέσσερις μικρές κινήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά σε μια προαγωγή

Όλοι επιζητούν μια προαγωγή στη δουλειά τους. Να αναρριχηθούν σε έναν καλύτερο ρόλο, με έναν καλύτερο μισθό. Αυτό δεν φαίνεται τόσο εύκολο. ‘Η μήπως όχι;

Μια σειρά από παράγοντες παίζουν ρόλο στο αν θα πάρεις εσύ την προαγωγή μέσα σε μία εταιρεία. Υπάρχουν όμως 4 μικρές κινήσεις που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά σε ένα τέτοιο επίτευγμα.

«Διαφήμισε» τα κατορθώματά σου

Σε μια εταιρεία όπου όλοι… τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις της ημέρας, είναι πολύ εύκολο να περάσει απαρατήρητο το πόσο καλός και αποτελεσματικός είσαι στη δουλειά σου από τους προϊσταμένους σου.

Προσπάθησε από τη μια να κρατάς ημερολόγιο όλων των tasks που διαχειρίζεσαι στην εκάστοτε εργασιακή ημέρα αλλά και να «διαφημίζεις» τα επιτεύγματά σου σε εκείνους που πρέπει, την κατάλληλη, πάντα, στιγμή. Για παράδειγμα, ενημέρωσε τον προϊστάμενό σου για την εξέλιξη του τάδε ή του δείνα project που σου έχει αναθέσει λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου meeting της ομάδας σας.

Αντιμετώπισε το εκάστοτε πρόβλημα σαν να αφορούσε τη δική σου εταιρεία

Πριν από κάποια σημαντική απόφαση, απάντησε με ειλικρίνεια στην εξής ερώτηση: «θα ενεργούσα κατ’ αυτόν τον τρόπο αν η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι ήταν δική μου»; Αναρωτιέσαι γιατί; Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να έχεις μια, μικρή έστω, ιδέα για το πώς η όποια απόφασή σου θα επηρεάσει όχι απλά την λειτουργία του τμήματος στο οποίο εργάζεσαι αλλά και την ίδια την καριέρα σου.

Ζήτα feedback για το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα δείξεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό που κάνεις στον προϊστάμενό σου αλλά, ενδεχομένως, θα του κάνεις και τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Βλέπεις, είναι πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό στον «από πάνω» σου να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσεις πάνω στη δουλειά σου (και, κυρίως, πώς να το βελτιώσεις) από το να τον βάλεις στη διαδικασία να αρχίσει να μιλά γενικά για τα πώς και τα γιατί της θέσης την οποία καλύπτεις.

Κατανόησε τις προτεραιότητες της εταιρείας

Μάθε τους στόχους του Οργανισμού στον οποίο εργάζεσαι και προσπάθησε να εστιάσεις τις προσπάθειές σου σε αυτούς. Για να κερδίσεις σε χρόνο και σε κόπο δε (και, κυρίως, για να περάσεις την εικόνα του ανθρώπου που νοιάζεται για την εταιρεία) μίλησε απευθείας με τον προϊστάμενο ή με το αφεντικό σου ενδεικτικά για τους οικονομικούς στόχους του επόμενου εξαμήνου ή χρόνου. Και φυσικά ρώτα πως θα μπορούσες να προσφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fourteen =