αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις μικρές επιβραβεύσεις που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Και να αντέξεις στον «μαραθώνιο»

Τέσσερις μικρές επιβραβεύσεις που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Και να αντέξεις στον «μαραθώνιο»

Tο ταξίδι μας προς τον τελικό στόχο μας δεν είναι συνήθως γραμμικό. Μπορεί να υπάρξουν μέρες που είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε εκεί, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν και μέρες όπου το κίνητρό μας θα μειώνεται. Στην πορεία, το να δίνουμε στον εαυτό μας μικρές ανταμοιβές για την τήρηση των στόχων μας μπορεί να μας παρακινήσει να συνεχίσουμε.

Εδώ είναι λοιπόν 4 μικρές επιβραβεύσεις που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου, για να αποκτήσεις μεγαλύτερη ώθηση. Και να αντέξεις μέσα στον «μαραθώνιο».

1# Όρισε χρόνο για εσένα. Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Ο «νεκρός χρόνος» είναι ουσιαστικά μια ήσυχη στιγμή κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να απομονωθεί από τον θόρυβο και τις υποχρεώσεις. Όπως έχει δείξει η επιστήμη, είναι χρήσιμο να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Χωρίς να δουλεύεις και χωρίς να απασχολείσαι σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Αν δεν έχεις χρόνο μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς να οργανώσεις το πρόγραμμα σου και να ξυπνάς λίγο νωρίτερα. Έτσι ώστε να έχεις αυτόν τον «νεκρό χρόνο» το πρωί, πριν ξεκινήσεις τις δουλειές σου. Μισή ή μία ώρα μπορεί να είναι αρκετή.

2# Μια ενθαρρυντική συζήτηση με τον εαυτό σου. Αντί να είσαι μόνιμα επικριτικός με τον εαυτό σου, δες τα θετικά. Πες στον εαυτό σου: «Συνέχισε. Τα πας περίφημα. Μην ανησυχείς αν δεν κάνεις όλα όσα έχεις στη λίστα σου. Ολοκλήρωσες μια εργασία για σήμερα- αυτό είναι αρκετό. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς, με ό,τι έχεις, εκεί που είσαι».

3# Επιπλέον ύπνος. Βάλε εβδομαδιαίους στόχους που σχετίζονται με συνήθειες όπως η άσκηση ή η υγιεινή διατροφή. Και αν καταφέρεις να τους πετύχεις δώσε στον εαυτό σου 30 λεπτά επιπλέον ύπνου, ως επιβράβευση. Αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολα τα Σαββατοκύριακα όπου δεν έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις.

4# Μικρά δώρα στον εαυτό σου. Μέσα στην δύσκολη εβδομάδα, μερικά μικρά δώρα μπορούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση. Τι μπορεί να είναι αυτά; Ενα ποτήρι κρασί, εισητήρια κινηματογράφου ή μια μέρα σε σπα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =