αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάθε νέος επιχειρηματίας | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερις μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάθε νέος επιχειρηματίας | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι αλήθεια πως όταν μπαίνεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας η ζωή σου αλλάζει. Με θετικά και αρνητικά. Αλλά σίγουρα είναι διαφορετική από την ζωή που είχες πριν, πηγαίνοντας κάθε πρωί στο γραφείο σου για να δουλέψεις ως υπάλληλος. Και η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα. Ειδικά αν μπεις στο πεδίο της καινοτομίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ γρήγορα. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με αρκετά παράλληλα projects τα οποία δεν φέρνουν ποτέ έσοδα.

Αν θες να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το It’s Possible σου παραθέτει 4 μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

1# Πρέπει να δουλεύεις, όταν οι άλλοι παρτάρουν. Ναι, είναι μια πραγματικότητα που θα την καταλάβεις άμεσα μόλις ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Τα σταθερά ωράρια και τα σταθερά ρεπό πάνε περίπατο. Θα πρέπει να δουλεύεις απογεύματα, ΣΚ ή αργίες. Την στιγμή που οι φίλοι σου ξεκουράζονται ή… έχουν βγει για ποτό.

2# Μείνε πιο μακριά από τους ανθρώπους που σε κρατάνε πίσω. Όταν πας να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, πιθανότατα θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που μάλλον σε κρατάνε πίσω. Μπορεί απλά επειδή είναι απαισιόδοξοι σαν χαρακτήρες. Μπορεί επειδή οι ίδιοι δεν έχουν ανάλογες φιλοδοξίες. Μπορεί επειδή απλά γεμίζουν τον χρόνο τους μόνο… με πάρτι που λέγαμε και πιο πριν. Είναι καλύτερο να μείνεις λίγο πιο μακριά από αυτούς. Και να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους και ενδιαφέρονται με εσένα. Ίσως έχουν και μια καλή συμβουλή να σου δώσουν.

3# Πρέπει να ελέγχεις τα οικονομικά σου κάθε μήνα. Οι εποχές που είχες στάνταρ μισθό, έχουν περάσει. Από την στιγμή που ξεκινάς ένα business project, κάθε μήνα έχεις να κάνεις με έσοδα και έξοδα. Πρέπει να ελέγχεις τα οικονομικά σου. Αλλιώς θα οδηγηθείς σε οικονομικό αδιέξοδο πολύ σύντομα.

4# Ξεκίνα σήμερα. Το σημαντικότερο από όλα είναι ίσως να αφήσεις την αναβλητικότητα στην άκρη. Να ξεκινήσεις σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις. Η καλύτερη στιγμή είναι πάντα τώρα. Φυσικά η αναβλητικότητα πρέπει να μείνει στην άκρη, σε όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής διαδρομής σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 15 =