αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερις λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν τους αναγνώστες… μακριά από το website σου

Τέσσερις λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν τους αναγνώστες… μακριά από το website σου

Το website είναι πλέον ένα βασικό εργαλείο σχεδόν για όλους τους επαγγελματίες. Είτε έχεις ένα ενημερωτικό site, είτε είσαι blogger, είτε εταιρία. Όλα περνούν από εκεί. Δεν αρκεί όμως να βγάλεις στον «αέρα» ένα site. Χρειάζονται και σωστές κινήσεις, έτσι ώστε να κάνεις το σερφάρισμα των αναγνωστών όσο πιο εύκολο και ευχάριστο γίνεται.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι αναγνώστες θα φύγουν μακριά από την ιστοσελίδα σου. Τώρα θα δούμε 4 συγκεκριμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις, αν δεν θέλεις να έχεις ένα τέτοιο κακό αποτέλεσμα.

1# Δεν κάνεις συχνές αναρτήσεις. Ειδικά αν μιλάμε για ένα site που χρειάζεται «ροή» (π.χ. ένα blog ή μια ενημερωτική ιστοσελίδα), τότε η συνέπεια είναι κομβικής σημασίας. Χρειάζεται να αναρτάς νέο περιεχόμενο σχεδόν καθημερινά, για να έχουν οι αναγνώστες κάτι νέο να διαβάσουν.

2# Λογική… copy paste. Αν δεν έχεις τίποτα ξεχωριστό να δείξεις, και αρκείσαι μόνο στο να ποστάρεις αναδημοσιεύσεις από άλλα sites, τότε μάλλον δεν θα αναπτύξεις ποτέ το δικό σου κοινό.

3# «Πηγμένος» σχεδιασμός. Ίσως έχεις δει κάποια sites, στα οποία με το που μπαίνεις αρχίζουν να ανοίγονται πολλά παράθυρα, banners, και υποκατηγορίες. Τελικά καταλήγεις να μην μπορείς να διαβάσεις αυτό που θες και μάλλον πατάς το Χ πάνω δεξιά.

4# Κείμενα που δεν διαβάζονται. Τα κείμενα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Φρόντισε να είναι με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Και φυσικά να είναι στη γλώσσα των χρηστών που απευθύνεσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + fourteen =